Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Døgnrapport

6. september 2021 07:07

Nordjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten fra den 3. – 6. september 2021

Årvågen borger anmeldte kraftigt slingrende knallertfører i Syvsten. Støjende bilist sigtet af nærpolitiet i Brønderslev. Læs dagens uddrag af døgnrapporten fra Nordjyllands Politi.

Døgnrapport

Nu åbner nærstationerne i Aars og Brønderslev: Kig forbi

Tirsdag d. 14. september 2021 er der officiel åbning for de nye nærstationer i henholdsvis Aars og Brønderslev, hvor justitsminister Nick Hækkerup vil deltage. Og denne dag er der også åbnet hus for offentligheden. Alle er velkommen til at komme forbi.
Læs mere på politi.dk

 

Brønderslev – nærpolitiet sigtede bilist for unødig støj midt på natten

På Banegårdspladsen i Brønderslev kom en patruljevogn fra Nærstation Brønderslev kørende, da en forankørende personbil pludseligt accelererede voldsomt gennem et vejkryds. Grundet den ekstreme acceleration afgav køretøjet en stor del unødvendig støj i form af hvinende dæk ved midnatstid fredag den 3. september.

 

En tydelig overtrædelse af færdselsloven.

Betjentene standsede derfor bilisten til kontrol og sigtede ham for overtrædelsen – specifikt unødig støj ved kørsel i personbil. Den sigtede erkendte forseelsen, og at han ikke havde en acceptabel årsag for hans kørsel. Da dette var 2. gangstilfælde, var straffen skærpet. Den sigtede kan nu se frem til en bøde på i alt 5.500 kr.

 

Syvsten – bekymret borger anmeldte kraftigt slingrende knallertfører

Lørdag den 4. september – midt på dagen – førte en borger personbil ad Ålborgvej i Syvsten. Han lagde her mærke til en knallert, der slingrede noget kraftigt. Blandt andet slingrede knallertføreren ind over fortovet og tilbage på vejen igen. Borgeren ringede derfor til Nordjyllands Politi, da han var bekymret for både knallertføreren og øvrige trafikanter.

Politiet standsede derfor knallerten til kontrol kort tid senere takket være anmelders snarrådige opkald. Føreren – en 53-årig kvinde – blev her instrueret i at deltage i en alkometertest grundet mistanke til påvirket kørsel. Og ganske rigtigt; testen gav udslag for, at hun tilsyneladende havde indtaget spiritus i sådan et omfang, at hendes promille var over den lovlige grænse på 0,5.

Politiet sigtede og anholdt derfor bilisten for spirituskørsel. En blodprøve blev efterfølgende udtaget som bevismateriale i sagen.

 

Alle spiritus- og narkobilister tilbydes hjælp

Når Nordjyllands Politi sigter en person for overtrædelse af færdselslovens §§ 53-54, vil vedkommende blive tilbudt en uforpligtende samtale med en rusmiddelrådgiver.
Læs mere på politi.dk

 

Aalborg Øst – påvirket bilist tilbageholdt af to årvågne borgere

To borgere i Aalborg Øst ringede lørdag den 4. september om aftenen til Nordjyllands Politi. De stod i øjeblikket på Smedegårdsvej og tilbageholdte en tredje person – en 37-årig mand – som netop havde forsøgt at køre fra stedet i en tilsyneladende kraftigt spirituspåvirket tilstand.

En beredskabspatrulje ankom kort efter til stedet. Den formodede spritbilist så ganske rigtigt stærkt beruset ud; han talte snøvlende, hans pupiller var blanke – og så havde han problemer med at holde balancen. 

Betjentene forsøgte at udføre en alkometertest, men da den mistænkte ikke kunne puste nok luft i alkometeret, var det ikke muligt at få en fuldendt test udført. Alkometertesten viste dog alligevel, at hans promille som minimum var klart over den lovlige grænse på 0,5. Bilisten nægtede efterfølgende at deltage i en narkometertest. Han udviste dog tydelige tegn på narkopåvirket kørsel.

Politiet sigtede og anholdt derfor bilisten for både spiritus- og narkopåvirket kørsel. En blodprøve blev efterfølgende udtaget som bevismateriale i sagen. Tak til de årvågne borgere, som sørgede for, at den sigtede ikke kørte fra stedet til fare for øvrige trafikanter.

 

Sådan kan du hjælpe os med at forhindre spritkørsel

  1. Stop altid en fuld ven, der vil sætte sig bag rettet og tag evt. bil/knallertnøglerne.
  2. Giv et lift, hvis du ikke selv har drukket.
  3. Hvis han/hun alligevel kører: Ring til politiet på 114.

Læs mere på sikkertrafik.dk

 

Frederikshavn – kraftigt spirituspåvirket bilist modsatte sig politiets instrukser

Fredag den 3. september ved 19-tiden modtog Nordjyllands Politi en anmeldelse om, at en kraftigt påvirket kvinde netop var kørt fra en adresse i Frederikshavn. En beredskabspatrulje rykkede derfor ud efter den pågældende bilist, der tydeligvis var til fare for både sig selv og øvrige trafikanter.

Kort tid efter lykkedes det at finde bilisten – hun kørte bil ad Sydhansvej i Frederikshavn. Politiet standsede hende her til kontrol. Og ganske rigtigt; en alkometertest viste, at hendes promille var markant over den lovlige grænse på 0,5. I forbindelse med kontrollen modsatte bilisten sig dog anholdelse, hvilket medførte flere sigtelser.

Politiet sigtede og anholdt derfor vedkommende for bl.a. spirituskørsel og at modsætte sig politiets instrukser. En blodprøve blev efterfølgende udtaget som bevismateriale i sagen.

 

Vrensted – indbrud i sommerhus

Mellem fredag den 3. september kl. 18:00 og lørdag den 4. september kl. 08:00 fandt et indbrud sted på Bådstedhedevej i Vrensted. En ukendt gerningsmand brød her ind i et sommerhus ved at knuse en rude, hvorefter man blandt andet stjal diverse former for værktøj; herunder en Stanley Klammepistol, 32 pakker Rockwoll og en Makita rundsav.

Har du set mistænkelig færden på Bådstedhedevej i Vrensted? Kontakt politiet på tlf. 114.

 

Forebyg indbrud i dit nabolag med Nabohjælps app

Nabohjælp er en effektiv og nem måde at forebygge indbrud i dit nabolag – som samtidig styrker det gode fællesskab blandt dig og dine naboer.
Læs mere på www.nabohjaelp.dk/app eller hent Nabohjælps gratis app her:
Download i App Store
Download i Google Play

 

Saltum – indbrud i kælderrum

Et indbrud fandt sted på Sdr. Saltumvej i Saltum mellem lørdag den 28. august kl. 12:00 og søndag den 29. august kl. 14:00. En ukendt gerningsmand brød her ind i en kælder ved at afliste et vindue. Der var tydelige spor af færden i kælderrummet, da der sås huller i døre og vægge samt da gulvtæpper var rykket op. Der er dog på nuværende tidspunkt endnu ikke meldt noget stjålet i forbindelse med indbruddet.

Har du set mistænkelig færden på Sdr. Saltumvej i Saltum? Kontakt politiet på tlf. 114.

 


Følg Nordjyllands Politi på:

Twitter @NjylPoliti
Facebook @NjylPoliti
Instagram @Politi

Abonnér på nyt fra politiet
Modtag lokale og landsdækkende nyheder, døgnrapporter, efterlysninger, fremlysninger og arrangementer på mail. Du kan til hver en tid afmelde dig igen eller ændre dit abonnement.

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 51738871

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

Flere døgnrapporter

19. august 2022

Nordjyllands Politi

Nordjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten fra den 17.-19. august 2022

64-årig mand fra Brovst meldes savnet, politiet beder om hjælp til at identificere brandstifter fra hændelse i Gærum og i Hjørring gav et tyveri ekstra sved på panden. Læs uddraget af politiets døgnrapport her.

17. august 2022

Nordjyllands Politi

Nordjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten fra den 15.-17. august 2022

Gasflasketyveri i Aars, narkopåvirket bilist i Hjørring, glemsom indbrudstyv og flere lynnedslag i Hobro. Læs uddraget af politiets døgnrapport her.

15. august 2022

Nordjyllands Politi

Nordjyllands Politi uddrag af døgnrapporten fra den 12. til den 15. august 2022

Indbrud i villa, narkopåvirket bilist, spirituskørsel, færdselsuheld med sprituspåvirket fører

Forslag