Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Efterlysning

16. oktober 2024 14:49

**AFLYST** Politiet leder efter denne mand: Mistænkt for kontaktbedrageri

**AFLYST - Vi har nu kontakt med personen. Billeder og signalement er fjernet - vi opfordrer medier til at gøre det samme.**
Mandag blev der begået ikke færre end 11 af tilfælde af kontaktbedrageri, mod ældre mennesker i Nordjylland. Politiet efterforsker sagerne massivt og offentliggør nu fotos af en mistænkt gerningsmand, i håb om, at offentligheden kan hjælpe med at identificere personen. Ring 114 med oplysninger i sagen.

I løbet af de seneste dage har Nordjyllands Politi modtaget 11 anmeldelser om såkaldte ’bankbudsager’. Der er tale om en form for kontaktsvindel, som er kendetegnet ved at ældre borgere modtager en telefonisk henvendelse, hvor de bliver fortalt at der er uregelmæssigheder på deres konto.
Herefter bliver borgeren opsøgt på bopælen, hvor de bliver bedt om at udlevere hævekort og eventuelt også andre værdier, såsom smykker.

Alle de 11 forhold blev forøvet i mandags, den 14. oktober 2024. I perioden fra frokost til midt på eftermiddagen. Der er tale om et par forhold i Hjallerup og de resterende i Støvring/Skørping/Hobro. 

I de fleste tilfælde lykkedes det gerningsmændene at overtale de ældre borgere til at udlevere hævekort. De pågældende kort blev så ganske kort tid efter anvendt i hævekortautomater. Det er fra disse manøvrer hvorfra politiet foreløbigt har sikret overvågningsfotos af én ung mand, som nu bliver offentliggjort. 

**Signalement fjernet** 

Har du oplysninger i sagen eller kan du genkende personen, så ring til politiet på telefon 1-1-4.

 

   **Billeder fjernet** 

 

Gode råd om at forebygge kontaktbedrageri

 

Midt- og Vestjyllands Politi har netop udgivet denne skrivelse, med gode råd til at undgå kontaktbedrageri: Se her

Èt af de bedste greb er at få udeladt nummer, så det ikke fremgår af åbne telefonlister – og dermed er nemme at finde for svindlere. 
Politiet opfordrer pårørende til at hjælpe seniorer i familie og netværk med at få udeladt telefonnummer, navn og adresse fra de åbne telefonlister.

 

 

Øvrige gode råd

- Vær skeptisk, hvis du bliver ringet op og bedt om at overføre penge
- Udlever aldrig dine kort og oplysninger til fremmede
- Udlever aldrig dine koder
- Husk at du gerne må afbryde opkald - også fra politiet
- Hvis du er i tvivl, så afbryd samtalen og ring til bankens hovednummer
- Hvis det er gået galt, så anmeld det til politiet.

Flere gode råd kan findes på politi.dk

Her findes også en flyer der kan printes. Hæng den op relevante steder, eller giv den til én i din omgangskreds, som har brug for en kærlig påmindelse om at passe på sig selv og være opmærksom på svindlere.

 

Pressens kontakt

Onsdag den 16. oktober: 
Politikommissær Carsten Corfitzen, 4021 7103

Herefter: 
Politikommissær Mikkel Brügmann, 5154 9858

 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 5135 6716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 5173 8871

 

Maria Odgaard

E-mail: mso083@politi.dk

Telefon: 2963 7506

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 5154 1555

26. september 2024

Nordjyllands Politi

Nordjyllands Politi efterlyser mand i forbindelse med voldssag ***efterlysning aflyst***

Nordjyllands Politi offentliggør nu fotos af en mand, som er mistænkt for et – tilsyneladende umotiveret – tilfælde af grov vold, begået mod en borger sent om aftenen den 21. juni, ved et busstoppested på Sohngårdsholmvej. Politiet vil gerne høre fra vidner, der kan identificere gerningsmanden. ***Efterlysningen er ikke længere aktuel. Nordjyllands Poltii er kommet i kontakt med den efterlyste person***

26. marts 2024

Nordjyllands Politi

Politiet efterlyser vidner til røveri i Hjørring **OPDATERING: MISTÆNKT ANHOLDT I SAGEN**

Nordjyllands Politi modtog søndag den 24. marts klokken 22:00, anmeldelse om væbnet røveri i Hjørring på Sct. Olai Plads 1 og søger vidner til episoden. Ring 114, hvis du har oplysninger i sagen. **OPDATERING: MISTÆNKT ANHOLDT I SAGEN**

19. februar 2024

Nordjyllands Politi

Tre mænd efterlyses til alvorlig voldssag ***efterlysning aflyst***

Nordjyllands Politi efterlyser nu tre personer, alle mænd, med fuld identitet og billede. Det sker, fordi politiet - efter et intenst og stadigt igangværende efterforskningsforløb - sætter dem i forbindelse med det voldelige overfald, som skete sent tirsdag aften, den 6. februar 2024, på åben gade i det centrale Aalborg. Politiet opfordrer kraftigt de mistænkte mænd til at melde sig selv, ligesom alle med oplysninger om deres opholdssted bedes rette henvendelse til politiet på telefon 114. ***efterlysning aflyst - alle tre personer er blevet anholdt***