Spring til hovedindhold

Forslag

Nordsjællands Politi

Døgnrapport

30. august 2024 11:50

Nordsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 29. - 30. august 2024

Bedrageri og narkokørsel. Her er et uddrag af døgnrapporten fra Nordsjællands Politi

Bedrageri, Gilleleje

En 82-årig kvinde fra Gilleleje kontaktede kl.16.11 politiet og oplyste, at hun havde været udsat for bedrageri. ”Nordea” havde kontaktet hende telefonisk, og efterfølgende var en mand mødt op på hendes adresse og havde fået udleveret kort og kortoplysninger. Han havde hævet et større beløb fra hendes konto.

 

Bedrageri, Hornbæk

En 83-årig kvinde fra Hornbæk blev torsdag kontaktet af en mand mellem kl.13.30 og 14.30, der udgav sig for at være fra banken. ”Bankmanden” forklarede, at der var banditter i området, så derfor måtte kvinden have et nyt betalingskort. En time senere kom en mand hjem til den 83-årige, som udleverede sit betalingskort. Manden havde efterfølgende ad flere omgange hævet store beløb.

 

Bedrageri, Kokkedal

En 92-årig kvinde fra Kokkedal kontaktede torsdag kl.8.46 politiet og forklarede, at hun onsdag kl.14 var blevet ringet op af en ”Martin Hansen fra ”banken”, som oplyste, at der var blevet rykket nogle penge fra hendes konto. Manden i røret forvirrede den 92-årige med sine mange forskellige spørgsmål. Den falske bankmand oplyste kvinden, at han ville sende ”Emil Andersen” til kvindens adresse for at afhente hendes kort. ”Emil” gik ind af en åben hoveddør og fik udleveret betalingskortet. Han forklarede, at han også skulle have kvindens smykker med og vurdere dem. Han kom aldrig tilbage, og efterfølgende er der hævet et større beløb fra kvindens konto.

 

Forsøg på bedrageri, Hornbæk

En 79-årig mand kontaktede kl. 13.33 politiet og fortalte, at han var blevet telefonisk kontaktet af en mand, der oplyste, at han var fra Danske Banks IT-afdeling, og at han hed ”Mikkel Madsen”. ”Mikkel” ville advare den 79-årige om, at der var ved at blive hævet 1000 kroner til en fransk konto. Samtidig forklarede han, at der ville komme en ”Emil Andersen” forbi og hente den 79-åriges betalingskort og koder, således der kunne blive lavet nye kreditkort. Da ”Emil Andersen” ankom til adressen, meddelte den 79-årige ham, at han vidste det var svindel, hvorefter manden straks forsvandt igen.

 

Bedrageri, Hornbæk

En 85-årig mand fra Hornbæk kontaktede kl.14.10 politiet, efter at en ”Michael Jørgensen” Fra Danske Bank havde ringet og spurgt ind til et overtræk på 7000 kroner. Cirka 30 minutter efter troppede en ”Jakob Hansen” op på adressen og bad den 85-årige åbne pengeskabet, så han kunne fotografere hans penge. Han tog et stort pengebeløb med sig.

 

Ulovlig knallert, Jægerspris

En 16-årig mand fra Kulhuse blev kl. 16.00 sigtet for at føre en lille knallert, selvom den kunne køre over 43 km/t. Endvidere havde han ikke medbragt præmiekvittering på køretøjets ansvarsforsikring.

 

Narkokørsel mv., Lynge

En 49-årig mandlig lastbilchauffør fra Lynge blev kl. 17.57 sigtet for at køre narkokørsel på Kollerødvej. Manden havde endvidere ikke fornyet sit kørekort.

 

Til pressen: Af hensyn til efterforskningen har vi ikke yderligere oplysninger om signalement på formodede gerningsmænd i bedragerisagerne.

Pressekontakt

Telefon: 4133 1576

29. august 2024

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 28. - 29. august 2024

Bedrageri og brand. Her er et uddrag af døgnrapporten fra Nordsjællands Politi

28. august 2024

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 27. - 28. august 2024

Indbrud, spirituskørsel og færdselsuheld. Her er et uddrag af døgnrapporten fra Nordsjællands Politi.

27. august 2024

Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 26. - 27. august 2024

Brand, spirituskørsel og butikstyveri. Her er et uddrag af døgnrapporten fra Nordsjællands Politi.