Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

26. august 2020 11:56

Døgnrapport fra Østjyllands Politi onsdag den 26. august 2020

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 9.00

Særlig Efterforskning Vest fremstiller onsdag kl. 9.00 en 45-årig polsk mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for at i februar sidste år at have været med til at smugle over to millioner cigaretter til Danmark og dermed unddraget staten for afgifter for omkring 3,4 millioner kroner.

Den 45-årige har ifølge politiets opfattelse været en del af et stort smuglernetværk, og ifølge sigtelsen var manden med i en følgebil under en af indsmuglingerne. Han var desuden med til at læsse de ulovlige cigaretter af i en bygning lidt vest for Randers.

Den 45-årige kom til Danmark tirsdag, efter han i noget tid har siddet i polsk politis varetægt.

Det er Særlig Efterforskning Vest, der har stået for efterforskningen af det kriminelle netværk, som samlet set har smuglet omkring 14 millioner kopicigaretter fra Polen til Danmark og snydt den danske stat for over 20 millioner kroner.

I samme sag er adskillige personer allerede blevet dømt for deres rolle i netværket, og der er uddelt mange års fængsel og bøder for mange millioner.

**

 

Grundlovsforhør i Randers kl. 11.00

Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 11.00 en 26-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Randers. Han sigtes for, sammen med en 34-årig mand, i juli at have begået et groft racistisk motiveret overfald på to mænd i Mørke på Djursland.

Den 34-årige mand blev i sidste uge anholdt og varetægtsfængslet i sagen. Politiet har søgt efter den 26-årige, der tidligt onsdag morgen blev anholdt.

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre ved grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi ønsker derfor p.t. ikke at oplyse yderligere om sagen.

**

 

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 12.30

Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 12.30 en 50-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Randers. Han sigtes for et indbrud begået tirsdag middag i en villa i Nimtofte.

En teenagepige, der bor i huset med sin familie, var alene hjem og befandt sig på første sal, da hun hørte lyde fra stueetagen. Hun gik ned for at tjekke, og i køkkenet traf hun en fremmed mand, der stod og drak en øl.

Da hun bad ham forlade huset, gik han fra stedet. Med sig havde nogle madvarer, som han havde stjålet fra familiens køleskab og fryser. Pigen ringede efterfølgende til sin far, der kontaktede politiet.

Ud fra pigens udsagn, og de spor patruljen fandt på stedet, anholdt Østjyllands Politi senere på dagen en 50-årig rumænsk statsborger, som bor i nærheden af gerningsstedet.

**

 

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 14.00

Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 14.00 en 36-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Randers. Han sigtes for afpresning, trusler og databedrageri begået mod en 54-årig mand over nogle dage i juni. Forholdene er begået i Viborg og Favrskov Kommune.

En 45-årig mand blev den 16. juli varetægtsfængslet i samme sag.

**

 

Høj musik medførte bøder og beslaglæggelse af soundboks

Østjyllands Politi fik tirsdag aften igen flere henvendelser om, at der blev spillet høj musik i Botanisk Have i Aarhus. Da patruljen ankom til stedet ved 20-tiden, kunne betjentene tydeligt høre, at der blev spillet meget høj musik i området ved amfiscenen, hvor mange mennesker var samlet.

Patruljen tog kontakt til den 23-årige mandlige ejer af den soundboks, der var årsag til den alt for høje musik. Han blev sigtet for forstyrrelse af den offentlige orden og fik besked på at skrue ned, da soundboksen ellers ville blive beslaglagt.

Patruljen fortsatte herefter rundt i Botanisk Have, hvor de knap et par timer senere kunne høre en anden gruppe unge, der spillede alt for høj musik fra en soundboks. Betjentene tog kontakt til den 21-årige mand, der ejede soundboksen, og sigtede også ham for forstyrrelse af den offentlige orden. Han fik ligeledes besked på at skrue ned, hvis det ikke skulle ende med en beslaglæggelse.

Herefter vendte betjentene retur til området ved amfiscenen, hvor de kunne høre, at der igen var blevet skruet op for musikken. Det viste sig, at den 23-årige mand, der var blevet sigtet tidligere på aftenen, ikke havde forstået budskabet, og hans soundboks blev derfor midlertidigt beslaglagt af politiet.

**

 

Melding om mand med pistol var falsk alarm

Tirsdag kl. 13.31 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en 30-årig kvinde ved Ceresbyen i Aarhus havde set en maskeret mand med en pistollignende genstand gå rundt inde i en bygning på Silkeborgvej. Der blev sendt adskillige patruljer til stedet for at finde frem til manden på baggrund af kvindens beskrivelse af ham og af det mulige gerningssted.

På det sted, kvinden havde udpeget, befandt sig en mandlig rengøringsassistent, der kunne oplyse, at han havde været på stedet de seneste to timer uden at have set noget mistænkeligt. Heller ikke nogen af de øvrige personer, politiet talte med i området, havde set noget mistænkeligt, og da rengøringsassistenten samtidig godt kunne passe på det signalement, kvinden havde oplyst, konkluderede politiet, at det måtte være ham, kvinden havde set.

Politiet ophævede herefter aktionen.

**

 

16-årig pige udsat for vold

Tirsdag kl. 21.15 skulle en 16-årige pige mødes med en person, som hun kendte perifært, ved Storcenter Nord i Aarhus N. Pigen har forklaret til politiet, at hun var på vej hen mod Storcenter Nord, da hun ved et grønt område på Katrinebjergvej blev kontaktet af to mænd, som hun ikke havde set før. De spurgte hende, om hun hed XX, hvilket hun bekræftede.

Den ene af de to mænd gengav herefter dele af en samtale, hun havde haft med ham, som hun troede, hun skulle mødes med, hvorefter han kaldte hende for ”luder” og slog hende flere gange i ansigtet. Pigen har forklaret, at hun sparkede ham i skridtet og forsøgte at løbe fra stedet, men blev stoppet af den anden mand, der spændte ben for hende, så hun faldt. Hun kom dog på benene igen og løb væk fra stedet og ringede til politiet.

De to mænd beskrives som:

A – ham der slog:

 • Mand
 • Mellemøstlig af udseende
 • 17-18 år gammel
 • Ca. 180-185 cm høj
 • Muskuløs
 • Mørk i huden og med sort, kort hår
 • Talte dansk med accent
 • Var iført sorte Adidas-bukser med hvid skrift og en sort Armani-bæltetaske med hvid skrift

B – ham der spændte ben:

 • Mand
 • Mellemøstlig af udseende
 • 16-18 år gammel
 • Ca. 170-180 cm høj
 • Almindelig af kropsbygning
 • Mørk i huden og med kort hår
 • Talte dansk med accent
 • Var iført blå cowboy bukser og en sort kasket

Østjyllands Politi hører gerne fra eventuelle vidner, der kan have set overfaldet eller de to personer, der beskrives i signalementet. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

**

Serietyveri fra biler ved letbanestation

Tirsdag kl. 11.00 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en række biler, der holdt parkeret ved letbanestationen Klokhøjen i Aarhus N, havde fået smadret ruderne. Da patruljen kom frem, kunne betjentene konstatere, at i alt otte biler havde fået smadret ruder og bar præg af, at nogen havde gennemrodet handskerum og baggagerum.

Et vidne har oplyst til politiet, at hun kort før kl. 10.30 havde været ude at cykle, da hun havde hørt et dunk fra parkeringspladsen. Hun var gået hen til parkeringspladsen, hvor hun havde set to unge mænd iført henholdsvis en sort hættetrøje og en grå hættetrøje, men da de to mænd så kvinden begyndte de at gå hen imod hende, og hun var derfor kørt fra stedet igen.

Østjyllands Politi vil meget gerne høre fra eventuelle andre vidner, der kan have set de to personer i området ved 10.30-tiden. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

**

29-årig mand omkommet i færdselsuheld

Tirsdag kl. 18.40 skete der et færdselsuheld på Voer Færgevej i Allingåbro. En 29-årig mandlig bilist kom kørende ad Voer Færgevej, da han af ukendte årsager kørte af vejbanen og kørte frontalt ind i et træ, hvorefter bilen brød i brand. Flere vidner kom forbi og så bilen, der stod i brand, og de kunne se, at der sad en livløs person inde i bilen.

Vidnerne forsøgte forgæves at slukke ilden med nogle mindre pulverslukkere, indtil ambulance og brandvæsen kort efter ankom til stedet. Brandvæsnet fik hurtigt ilden under kontrol, men bilen udbrændte totalt, og da lægebilen ankom kort efter kl. 19.00, blev den 29-årige fører af bilen erklæret død.

En bilinspektør blev også tilkaldt til stedet for at undersøge de nærmere omstændighederne ved uheldet.

**

Fik stjålet sin cykel, men fulgte efter cykeltyvene

Tirsdag kl. 16.10 ringede en 30-årig mand til Østjyllands Politi for at anmelde, at hans sammenklappelige el-cykel var blevet stjålet og at han nu fulgte efter de to tyve. Den 30-årige havde parkeret sin cykel ved sin arbejdsplads på Klostergade, men blev kontaktet af en kollega, der oplyste, at hun lige havde set to personer lægge hans cykel op i en indkøbsvogn, hvorefter de var gået videre.

Den 30-årige mand fulgte efter de to personer med cyklen i indkøbsvognen, indtil de nåede letbanestationen ved Skolegade, hvor politiet ankom. Den 30-årige udpegede de to mænd, der sad på perronen ved siden af indløbsvognen med el-cyklen i. Cyklen var låst, og betjentene bad den 30-årige om at låse den op, hvilket han gjorde. Cyklen havde ikke taget skade, og ejeren fik den retur, mens de to mænd på 30 og 33 år blev sigtet for brugstyveri.

**

Kvinde tæt på at blive ramt af bil – mand sigtet

En 45-årig mand blev tirsdag sigtet for at have kørt sin bil direkte mod en 60-årig kvinde, som måtte springe til siden for at undgå at blive ramt. Episoden skete omkring kl. 17.30 på kvindens grund i Tvede tæt på Randers NØ.

Ifølge kvinden var hun på vej hjem, da hun så en bil holde tæt på den grusvej, der fører ned til hendes hus. Da hun nåede sin gårdsplads, kom bilen pludseligt kørende ned ad grusvejen og ind i gårdspladsen, hvor bilisten trådte ud og råbte af kvinden. Han troede angiveligt, at kvinden havde filmet ham med sin mobiltelefon, da han holdt oppe på vejen.

Den 60-årige kvinde bad gentagne gange manden om at forlade hendes private grund, men det nægtede han. Ifølge kvindens forklaring satte manden sig efter lidt tid ind i bilen, lavede hjulspind og kørte direkte mod den 60-årige, der måtte springe til side. Herefter kørte han fra stedet.

Ud fra den nummerplade som kvinden havde noteret, fandt Østjyllands Politi kort tid efter frem til en 45-årig mand, som blev sigtet for at have forvoldt fare for andres liv og førlighed, ligesom han blev sigtet for husfredskrænkelse.

**

Kammerater endte i slagsmål

Tirsdag kl. 15.40 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at to mænd var kommet op at slås på Graven i Aarhus. Da patruljen ankom til stedet, traf de en beruset, 36-årig mand, der oplyste, at han havde oppe og toppes med en kammerat, hvilket havde udviklet sig til et slagsmål. Den 36-årige mand blev herefter sigtet for at have forstyrret den offentlige orden.

En mand, der kendte begge mænd, der havde været i slagsmål, henvendte sig kort efter til betjentene og oplyste, at han godt viste, hvor den anden part befandt sig. Han fulgte betjentene hen til en bar, hvor den anden part, en 40-årig mand, sad. Han var også tydeligt beruset og havde friske skrammer, der kunne stamme fra slagsmålet.

Den 40-årige mand erkendte da også, at han havde været i slagsmål med sin kammerat, og han blev derfor også sigtet for at have forstyrret den offentlige orden.

**

Ukrudtsbrænder skyld i brand

Tirsdag kl. 11.58 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var ild i en garage, der stod i forlængelse af en stald på en landejendom på Venning Byvej i Randers NV. Ejendommens 61-årige kvindelige beboer havde været i færd med at fjerne ukrudt med en ukrudtsbrænder, da ilden pludselig havde fået fat i et pilehegn.

Kvinden ringede efter sin 27-årige datter, og sammen forsøgte de med en vandslange at slukke ilden, men den spredte sig hurtigt til nogle fuglekasser, der sad på gavlen til en af ladebygningerne, og videre til taget. Politi og brandvæsen ankom til stedet, hvor to heste blev reddet ud af staldbygningen. Branden blev slukket, og ingen dyr eller personer kom til umiddelbart til skade. Den 27-årige datter blev dog kørt til skadestuen for at blive tjekket for røgforgiftning.

**

Fuld gæst ville ikke gå hjem

Tirsdag kl. 22.30 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra en bar på Kirketorvet i Randers, hvor man havde problemer med en gæst, der var truende over for personalet og ikke ville forlade stedet. Da patruljen ankom til stedet stod anmelderen sammen med gæsten og ønskede politiets assistance til at få ham bortvist fra stedet.

Den 22-årige mand ønskede dog heller ikke at efterkomme politiets anvisninger, og han måtte med magt eskorteres væk fra stedet. Manden fik besked på, at han var uønsket på baren og at han ville blive anholdt, hvis han vendte retur til stedet. Manden gik fra stedet og betjentene kørte langsomt væk derfra.

Kort efter kunne de dog se, at den 22-årige vendte om og atter satte kurs mod baren. Betjentene fulgte efter, og den 22-årige mand blev anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden. Han fik herefter lov til at tilbringe et par timer på politigården i Randers.

**

Mindre brand ved kælderrum

Tirsdag kl. 16.43 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var opstået brand ved et kælderrum på Hasle Centervej i Hasle, Aarhus V. Da brandvæsnet ankom til stedet viste det sig, at der blot var ild i en mindre bunke papir og at det ikke havde medført nogen røgudvikling.

Brandfolkenes vurdering var dog, at ilden måtte have været påsat, da der ikke umiddelbart havde befundet sig noget på stedet, som kunne have antændt ilden.

**

Færdsel

Tirsdag kl. 09.40 skete der et færdselsuheld i krydset Houvej/Bjergagervej i Odder. En 88-årig mandlig bilist kørte frem for ubetinget vigepligt, da han ville svinge til venstre fra Balshavevej ad Houvej, og overså en lastbil, der blev ført af en 65-årig mand. Den 88-årige mand kørte ind i lastbilens trailer, da den passerede. Den 88-åriges bil blev totalskadet, men der skete umiddelbart ingen personskade. Den 88-årige mand blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

Tirsdag kl. 10.01 skete der et færdselsuheld på Borup Byvej i Randers NV. En 21-årig kvindelig bilist blev tilsyneladende blændet af solen, hvilket resulterede i, at hun påkørte et helleanlæg. Uheldet medførte kun mindre materielle skader.

Tirsdag kl. 14.27 skete der et færdselsuheld på Randersvej i Aarhus N. I forbindelse med en sammenfletning skete der sammenstød mellem to biler, der blev ført af henholdsvis en 67-årig mand og en 65-årig mand. Der skete kun mindre materiel skade ved sammenstødet.

Tirsdag kl. 17.05 blev en 22-årig mandlig bilist sigtet for kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Gudrunsvej i Brabrand.

Tirsdag kl. 17.27 skete der et færdselsuheld på Nordkystvejen ved Allingåbro. En 50-årig mandlig bilist påkørte bagfra en anden bil, ført af en 51-årig mand, hvorefter hans bil blev skubbet ind i et vejskilt. Der skete kun mindre materiel skade ved uheldet.

Tirsdag kl. 18.22 blev en 22-årig mandlig knallertkører på Grenåvej i Risskov sigtet for at køre på en ulovlig knallert, der på politiets rullefelt blev målt til at kunne køre mindst 60 km/t.

Tirsdag kl. 18.47 blev en 23-årig mandlig bilist sigtet for kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Vesselbjergvej i Hadsten.

Tirsdag kl. 21.33 blev en 19-årig mandlig bilist sigtet for narkokørsel og for narkobesiddelse, da han blev standset af en patrulje på Langdalsvej i Brabrand.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 • På Chr. Winthers Vej i Åbyhøj begået mellem mandag den 24/8 kl. 22.30 og tirsdag den 25/8 kl. 00.30
 • I Havkærparken i Tilst begået mellem mandag den 24/8 kl. 23.00 og tirsdag den 25/8 kl. 07.00
 • På Stationsvej i Nimtofte begået tirsdag den 25/8 kl. 12.00
 • På Kærsvinget i Sabro begået tirsdag den 25/8 mellem kl. 10.00 og kl. 15.38
 • På Kildeagertoften i Hasselager begået onsdag den 26/8 kl. 00.33

Pressekontakt

E-mail: ojyl-kommunikation@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 16.00 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

13. juli 2024

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra Østjyllands Politi lørdag den 13. juli 2024

Her finder du et uddrag af det sidste døgns hændelser i Østjyllands politikreds

12. juli 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 12. juli 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

11. juli 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 11. juli 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.