Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

18. juni 2020 13:51

2,5 millioner ulovlige cigaretter giver fængsel og kæmpebøde

En 53-årig mand er ved Retten i Holstebro blevet idømt et år og tre måneders ubetinget fængsel og en tillægsbøde på 1.450.000 kroner for at have opbevaret knap 2,5 millioner cigaretter for et stort smuglernetværk.

Særlig Efterforskning Vest

Foto: Østjyllands Politi

Det er Særlig Efterforskning Vest, der har stået for efterforskningen af det kriminelle netværk, som har smuglet omkring 14 millioner kopicigaretter fra Polen til Danmark og snydt den danske stat for over 20 millioner kroner. 

Under efterforskningen af sagen fandt politiet i november 2018 frem til den 53-åriges adresse tæt på Ulfborg, hvor der blev fundet knap 2,5 millioner cigaretter i en container, der stod på stedet. Cigaretterne skulle have været distribueret ud i landet, men i stedet blev de beslaglagt af politiet, der anholdt den 53-årige. 

I retten blev han dømt for overtrædelse af afgiftslovgivningen af særlig grov karakter og oveni i fængselsstraffen, fik han en stor tillægsbøde. 

”Jeg er tilfreds med, at den 53-årige både fik en ubetinget fængselsstraf og en markant bøde til trods for, at han alene har stået for opbevaring af cigaretterne. Han har været med til at snyde den danske stat for næsten tre millioner kroner og har været en del af internationalt, kriminelt netværk, ” siger anklager for Særlig Efterforskning Vest, Mette Fladkjær. 

 

En af de største sager i Danmark

I samme sag er adskillige personer allerede blevet dømt for deres rolle i netværket, og der er samlet set uddelt mange års fængsel og bøder for mange millioner. Derudover afventer flere stadig dom – blandt andet to mænd, som p.t. sidder i polsk politis varetægt. 

”Det er mig bekendt en af de største sager af sin art i Danmark, ” siger Mette Fladkjær. 

Den 53-årige nægter sig skyldig og ankede dommen. 

 

Pressekontakt

Mette Fladkjær, anklager, tlf. 4023 8025

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

29. november 2021

Østjyllands Politi

Ledende rockermedlem dømt for omfattende hashhandel

En 55-årig mand, der er ledende medlem af en rockergruppering, blev mandag idømt tre et halvt års ubetinget fængsel at have handlet med mindst 340 kilo hash.

24. november 2021

Østjyllands Politi

52-årig mand idømt fængsel på livstid for drab på ekskone

En 52-årig mand blev onsdag idømt fængsel på livstid for at have kvalt sin 43-årige ekskone på en adresse i Malling.

18. november 2021

Østjyllands Politi

30-årig mand idømt livsvarigt fængsel for skuddrab

En 30-årig mand blev torsdag i Retten i Aarhus idømt fængsel på livstid for sidste år at have skudt og dræbt en 21-årig mand på Kappelvænget i Aarhus V.