Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

18. juni 2020 13:51

2,5 millioner ulovlige cigaretter giver fængsel og kæmpebøde

En 53-årig mand er ved Retten i Holstebro blevet idømt et år og tre måneders ubetinget fængsel og en tillægsbøde på 1.450.000 kroner for at have opbevaret knap 2,5 millioner cigaretter for et stort smuglernetværk.

Særlig Efterforskning Vest

Foto: Østjyllands Politi

Det er Særlig Efterforskning Vest, der har stået for efterforskningen af det kriminelle netværk, som har smuglet omkring 14 millioner kopicigaretter fra Polen til Danmark og snydt den danske stat for over 20 millioner kroner. 

Under efterforskningen af sagen fandt politiet i november 2018 frem til den 53-åriges adresse tæt på Ulfborg, hvor der blev fundet knap 2,5 millioner cigaretter i en container, der stod på stedet. Cigaretterne skulle have været distribueret ud i landet, men i stedet blev de beslaglagt af politiet, der anholdt den 53-årige. 

I retten blev han dømt for overtrædelse af afgiftslovgivningen af særlig grov karakter og oveni i fængselsstraffen, fik han en stor tillægsbøde. 

”Jeg er tilfreds med, at den 53-årige både fik en ubetinget fængselsstraf og en markant bøde til trods for, at han alene har stået for opbevaring af cigaretterne. Han har været med til at snyde den danske stat for næsten tre millioner kroner og har været en del af internationalt, kriminelt netværk, ” siger anklager for Særlig Efterforskning Vest, Mette Fladkjær. 

 

En af de største sager i Danmark

I samme sag er adskillige personer allerede blevet dømt for deres rolle i netværket, og der er samlet set uddelt mange års fængsel og bøder for mange millioner. Derudover afventer flere stadig dom – blandt andet to mænd, som p.t. sidder i polsk politis varetægt. 

”Det er mig bekendt en af de største sager af sin art i Danmark, ” siger Mette Fladkjær. 

Den 53-årige nægter sig skyldig og ankede dommen. 

 

Pressekontakt

Mette Fladkjær, anklager, tlf. 4023 8025

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

23. april 2024

Østjyllands Politi

Skole evakueret efter bombetrussel – 16-årig anholdt

Elever og lærere på Elsted Skole i Lystrup blev omkring tirsdag middag evakueret til Lystrup Idrætscenter på grund af en telefonisk bombetrussel rettet mod skolen. Evakueringen foregik stille og roligt, og alle var hurtigt ude fra skolen.

23. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt fængsel for at stjæle tasker fra ældre borgere

Retten i Aarhus har tirsdag idømt en 42-årig mand og en 34-årig kvinde fængsel for at have begået en lang række tasketyverier og røverier mod ældre kvinder. Overfaldene fandt sted i efteråret 2023 i flere forskellige aarhusianske bydele.

22. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt 13 års fængsel efter voldsomt drab

En 35-årig mand blev fredag ved en tilståelsessag i Retten i Aarhus idømt 13 års ubetinget fængsel for i april sidste år at have dræbt en 53-årig kvinde med adskillige knivstik på hendes adresse i Beder.