Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

28. marts 2022 11:30

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 28. marts 2022

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Der er ikke planlagt grundlovsforhør i politikredsen i dag. 

 

Tog prøvetur på motorcykel og vendte ikke retur

Hvis du har sat en bil, motorcykel, eller knallert til salg, og en interesseret køber vil have en prøvetur, så sørg for at sikre dig noget billed-ID, så du ved, hvem du låner dit køretøj ud til. Og husk i øvrigt, at du har pligt til at sikre dig, at vedkommende har et gyldigt kørekort. 

Østjyllands Politi har den seneste tid set flere tilfælde, hvor motorcykler, scootere og knallerter bliver stjålet af personer, der udgiver sig for at være interesserede købere. 

Sådan et tilfælde fik politiet en anmeldelse om søndag kl. 16.15. 

En 22-årig mand fortalte, at han havde fået stjålet den motorcykel, han havde sat til salg på nettet. En interesseret køber havde henvendt sig, og efter aftale mødte køberen op på den 22-åriges adresse i Aarhus N for at se nærmere på motorcyklen. 

Han fik lov til at prøvekøre den, men han kom aldrig retur, og den 22-årige kontaktede politiet og anmeldte tyveriet. 

Natten til mandag fandt politiet tilfældigvis motorcyklen igen. 

En patrulje fik lidt over midnat øje på to unge mænd, der stod ved siden af en bil på en p-plads på Holmstrupgårdvej i Aarhus V. Betjentene fik mistanke til, at de havde stoffer på sig, og begge blev derfor visiteret.   

Den ene af dem, en 17-årig ung mand, havde nogle poser med hash, nogle tusinde kroner i kontanter og en digitalvægt i lommerne. I hans taske, der lå inde i bilen, fandt betjentene desuden nogle joints og hash i salgsposer. 

Fundene fik politiet til også at ransage den 17-åriges bopæl i Aarhus V. Det var her betjentene i et kælderrum fandt motorcyklen, der var blevet stjålet tidligere på dagen. 

Den 17-årige er ud over tyveriet af motorcyklen foreløbigt sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg. Østjyllands Politi efterforsker sagen nærmere, og der kan komme yderligere sigtelser senere. 

**

 

Flere sigtelser under færdselsindsats i det vestlige Aarhus

Flere færdselsbetjente fra Østjylland var fredag aften på kontrol i det vestlige Aarhus, og det endte med flere sigtelser for forskellige forseelser. 

Blandt de 23 sigtede trafikanter var en 32-årig mand fra Brabrand. En patrulje så ham køre over for rødt i krydset Skanderborgvej/Marselis Boulevard, og betjentene slog udrykningen til og kørte efter. Den 32-årige standsede dog ikke, men satte farten op og kørte igen over for rødt i det næste kryds. 

Længere fremme blev han dog nødsaget til at bremse ned på grund den forankørende trafik, og det lykkedes derfor politiet at få ham til at standse. 

Det viste sig, at den 32-årige var frakendt førerretten, og da en alkometertest viste en for høj promille, blev han anholdt og sigtet for spritkørsel og kørsel i frakendelsestiden. Han fik herefter foretaget en blodprøve, inden han blev løsladt. 

Omkring halvanden time senere traf betjentene ham dog igen, da han kørte rundt i samme område. Denne gang var hans promille under de 0,5, men da han ikke i mellemtiden havde fået sig et kørekort, fik han endnu en sigtelse for kørsel i frakendelsestiden. 


Det samlede antal sigtelser under fredagens indsats fordelte sig på følgende vis: 
 
5 x Rødt lys, klip
5 x Manglende sikkerhedssele
4 x Hastighed – 3 til klip, 1 til betinget frakendelse
3 x Håndholdt mobiltelefon, klip
3 x Kørsel i frakendelsestiden
2 x Overhaling højre om, klip
1 x Spirituskørsel
1 x Narkokørsel
1 x Kørsel uden førerret
1 x Manglende agtpågivenhed på grund af kørsel på baghjul på MC, betinget frakendelse


**

 

Sigtet for at slå mand på gaden

Søndag kl. 6.09 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om et overfald på Vestergade i Aarhus C. En patrulje kørte til stedet, hvor de traf en 20-årig mand, der blødte fra næsen, men ikke umiddelbart var kommet alvorligt til skade. 

Han stod på stedet sammen med flere venner, og de forklarede alle, at en fremmed mand havde henvendt sig til dem på gaden og tilbudt dem at købe stoffer. Da de havde sagt nej, havde manden pludseligt slået den 20-årige i ansigtet med et knytnæveslag. 

De udpegede en 27-årig mand som gerningsmanden. Han befandt sig stadig på stedet og havde blod på hænderne. Den 27-årige blev derfor anholdt og sigtet for vold. 

Under visitationen af ham fandt betjentene en pose med noget hvidt pulver, som manden forklarede var knuste allergipiller. En test senere viste dog, at det var kokain. Han blev derfor også sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg. 

**

Flugtbilist kørte gennem hæk og ind i carport

Et ægtepar lå natten til mandag og sov i deres hus på Sophus Bauditz Vej i Åbyhøj, da de omkring kl. 1.50 blev vækket af et højt brag. Da manden gik ud for at se, hvad der var sket, så han, at en bil var kørt gennem deres hæk og ind gennem forhaven, hvorefter den var ramt ind i carporten og parrets bil, der holdt derinde. 

Han nåede lige at se ryggen af en person, der løb væk fra den forulykkede bil.  

Politiet blev kontaktet, og en patrulje sikrede spor på stedet. Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere for at finde frem til, hvem der kørte bilen. 

**

 

Brand på altan i Brabrand

Politi og brandvæsen rykkede natten til mandag kl. 00.56 ud til en brand i en bygning på Gudrunsvej i Brabrand. Det viste sig, at der var gået ild i en altan til en kontorbygning, og det lykkedes hurtigt brandvæsnet at få slukket branden, inden den nåede at sprede sig. 

Der skete større skader på altanen, men ingen personer kom noget til, da der ikke var nogen tilstede i kontorbygningen. 

Det er endnu uvist, hvordan branden er opstået. 

**

 

Sad i sin bil med kokain og hash

En patrulje fra Østjyllands Politi opdagede natten til mandag kl. 2.00 en bil, der holdt med lygterne tændt på Platanvej i Randers NØ. Da betjentene gik hen for at undersøge sagen nærmere, så de, at der sad en mand på førersædet og sov. 

Ved siden af ham stod flaske lattergas, og da betjentene vækkede den 27-årige mand og visiterede ham, fandt de nogle poser med en mindre mængde kokain og hash. Hjemme i hans lejlighed i Randers lå der også noget hash, der ligesom de andre stoffer blev beslaglagt. 

Den 27-årige endte med at blive sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

**

 

Færdsel

Søndag kl. 9.45 skete der et færdselsuheld i krydset Herredsvej/Hasle Ringvej i Aarhus V. En 21-årig mandlig bilist og en 56-årig mandlig bilist stødte sammen i krydset. Ingen af parterne kom umiddelbart noget til ved uheldet. 

Søndag kl. 10.12 skete der et færdselsuheld i krydset Rødeled Vej/Hestehavevej i Gjerrild ved Grenaa. En 43-årig kvindelig bilist kørte ud i krydset og ramte ind i en bil ført af en 36-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 43-årige blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Søndag kl. 19.38 blev en 64-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel, da han blev standset af en patrulje på Langagervej i Trige. 

**

 

Indbrud 

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Emil Aarestrups Vej i Aarhus C begået mellem fredag d. 25/3 kl. 9.00 og søndag d. 27/3 kl. 16.00
På Bøgebjergvej i Højbjerg begået mellem fredag d. 25/3 kl. 14.00 og søndag d. 27/3 kl. 18.30


Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

22. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 22. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

21. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten fra søndag den 21. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

20. april 2024

Østjyllands Politi

Døgnrapport fra OEstjyllands Politi loerdag den 20. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.