Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

1. oktober 2021 10:53

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 1. oktober 2021

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 11.00

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 11.00 i Retten i Randers en 32-årig mand, der sigtes for flere tilfælde af blufærdighedskrænkelse. Læs mere i tidligere udsendte pressemeddelelse.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning i sagen, hvorfor der ikke kan bidrages yderligere end det, der allerede er sendt ud.

**

 

Mystik om smadret rude endte med anholdelse og flere sigtelser

Torsdag kl. 23.49 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om et muligt igangværende indbrud på en adresse i Hasselager, hvor en borger havde set nogen smadre et vindue, hvorefter en alarm var blevet aktiveret. Da patruljen ankom til stedet, kunne de se en person gå rundt inde i lejligheden, hvor der var blevet smadret en rude, og han blev bedt om at åbne hoveddøren, hvilket han nægtede.

Betjentene fik i stedet åbnet det smadrede vindue og kom ad den vej ind i lejligheden, selvom manden forsøgte at stille sig i vejen. Da han gentagne gange ikke vil følge politiets anvisninger, blev han anholdt og lagt i håndjern, hvorefter han blev bedt om at oplyse navn og fødselsdato. Dette nægtede han gentagne gange, og han blev derfor sigtet for overtrædelse af retsplejeloven.

Betjenten forklarede manden, hvorfor de var på stedet, og hvorfor de havde brug for at vide hvem han var, og hvad han lavede der, men det eneste svar, de fik, var en byge af skældsord rettet mod begge betjente. Manden blev derfor også sigtet for to tilfælde af fornærmelig tiltale mod polititjenestemand.

Betjentene undersøgte herefter, hvem der stod tilmeldt på adressen, og kunne konstatere, at manden, der var blevet anholdt, var identisk med lejlighedens beboer. Den 31-årige mand blev kørt ind på politigården, hvor han dog nægtede at udtale sig til politiet. Det vides derfor endnu ikke, hvorfor ruden til hans lejlighed var blevet knust.

Den 31-årige mand fik lov at tilbringe nogle timer i detentionen, men kl. 03.50 fik han besked på, at han var løsladt, og han blev derfor ført til politigårdens udgang. Han var dog noget uforstående over for, at han skulle løslades til gaden, når nu det regnede så meget, og han stillede sig derfor på tværs, så yderdøren ikke kunne lukkes.

Han blev gentagne gange bedt om at flytte sig, men han klamrede sig i stedet til en metalstolpe ved døren, hvilket resulterede i, at han også blev sigtet for at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde. Med lidt hjælp gav han herefter slip og forlod politigården.

**

 

Voldelig bargæst blev anholdt

Østjyllands Politi blev natten til torsdag kl. 01.55 kaldt til en bar på Klostergade i Aarhus, hvor der var opstået tumult med en gæst, der var voldsomt aggressiv og uregerlig. To dørmænd har forklaret til politiet, at de havde fået manden ud af baren og var ved at føre ham ud af en port til gaden, da han pludselig gik til angreb på den ene af dem ved at slå på ham og bide ham i armene.

Herefter skubbede han dørmanden ned af en trappe, så han faldt og slog sit ben. Det lykkedes atter de to dørmænd at få fat i manden, som blev ført ud på gaden, hvorefter han blev bedt om at forsvinde fra stedet. Det efterkom han dog ikke, men gik i stedet igen til angreb på den ene dørmand.

Samtidig kom to andre personer til stedet og begyndte også at slå på dørmanden, der, sammen med sin kollega, skyndte sig at komme væk. De kunne dog se, at to af mændene var kommet op at slås med hinanden ved Guldsmedgade, hvor politiet kort efter ankom og fik bragt slagsmålet til ophør.

Den forurettede dørmand udpegede herefter den 18-årige mand, der havde overfaldt ham, og han blev anholdt og sigtet for vold. I forbindelse med anholdelsen slog den 18-årige en betjent i ansigtet og råbte også skældsord efter betjentene. Han blev derfor også sigtet for vold og fornærmelig tiltale mod polititjenestemand.

Desuden blev en 19-årig mand, der havde været i slagsmål med den 18-årige, anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden.

**

 

Sigtet for vold og trusler mod ekskæreste

Torsdag kl. 11.50 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en 25-årig kvinde blev udsat for vold og trusler fra en ekskæreste foran en opgang i Bispehaven i Aarhus V. Den 33-årige ekskæreste havde truet kvinden verbalt, slået hende flere gange samt truet hende med en kniv.

Politiet fik et signalement af ekskæresten, og kort tid efter blev en hundepatrulje opmærksom på en gruppe, der stod ved nogle boligblokke, hvoraf en af personerne passede på signalementet. Han blev anholdt og sigtet for vold og trusler mod sin ekskæreste. Ved siden af ham lå der en kniv, som han også blev sigtet for besiddelse af.

**

 

Vred kvinde ved flaskeautomaten

Torsdag kl. 12.01 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Kvickly i Bruuns Galleri, hvor personalet havde problemer med at kvinde, der var truende over for dem.

En medarbejder var gået ud til flaskeautomaten, idet der var blevet trykket på klokken. Ved automaten stod en kvinde, som medarbejderen vidste tidligere var blevet bortvist fra stedet med besked om, at hun var uønsket i Kvickly. Han gjorde kvinden bekendt med, at hun ikke var velkommen i butikken og at hun derfor skulle stoppe med at putte flasker i automaten.

Dette gjorde dog kvinden vred, og hun begyndte at råbe op og blive truende over for medarbejderen. I mellemtiden var endnu en medarbejder ankommet til stedet, men da han forsøgte at tilbageholde kvinden, tog hun en glasflaske op og slog ud efter hans hånd, dog uden at ramme, hvorefter hun verbalt truede de to medarbejdere på livet.

Det lykkedes medarbejderne at tilbageholde kvinden, indtil først butiksvagterne og herefter politiet ankom til stedet. Kvinden blev sigtet for trusler på livet og blev bortvist fra stedet.

**

 

Fuld gæst ville ikke gå hjem og endte i stedet i detentionen

Natten til fredag kl. 03.47 blev politiet kaldt til en beværtning ved Storegade i Randers, hvor en person ikke ønskede at forlade stedet. Da patruljen ankom til stedet, stod en medarbejder sammen med den mand, der åbenbart ikke var klar til at gå hjem i seng.

Han fik besked på, at han kunne gå ind og hente sin jakke, hvorefter han skulle forlade stedet. Men i stedet for at hente jakken gik han ind og tog kontakt til andre gæster, og han blev derfor ført ud uden sin jakke.

Da han kort efter forlod stedet med et par kammerater, råbte han sine frustrationer ud og sluttede af med at råbe skældsord efter betjentene. Han endte derfor med at blive anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden, og så fik han lov til at tilbringe resten af natten i detentionen.

**

 

Gemte salgsposer med narko i bilen

Torsdag kl. 21.46 standsede en patrulje en bil på Kirkevej i Viby i forbindelse med en rutinekontrol. Der lugtede kraftigt af hash fra bilen, og de to mænd på 18 år, der sad i bilen, blev gjort bekendt med, at betjentene ville se lidt nærmere på bilen.

Under ransagningen blev der fundet flere salgsposer med hash og skunk, og føreren af bilen blev fundet i besiddelse af et større kontantbeløb. Han blev derfor anholdt og sigtet for besiddelse af narkotika med henblik på salg.

**

 

Færdsel

Torsdag kl. 06.40 skete der et færdselsuheld på tilkørselsrampen til Nordjyske Motorvej ved Søften. Først skete der et mindre sammenstød mellem to biler, da den ene bremsede op. Herefter skete der yderligere et sammenstød bagved mellem fem andre biler. Der skete kun mindre materiel skade, og alle parterne havde selv udvekslet generalier.

Torsdag kl. 07.45 skete der et færdselsuheld i krydset Spættevej/Fuglebakkevej i Aarhus V. En 45-årig kvindelig bilist kom kørende ad Spættevej og kørte frem for ubetinget vigepligt ud på Fuglebakkevej, hvor han kørte sammen med en 58-årig kvindelig cyklist, der kom kørende på Fuglebakkevej. Cyklisten blev kørt til kontrol på skadestuen, men var ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade. Bilisten blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

Torsdag kl. 09.35 skete der et færdselsuheld på Knudrisgade i Aarhus C. En 47-årig mandlig bilist kom kørende ad Nørregade og skulle lige over i krydset ved Nørrebrogade, da en 16-årig dreng til fods gik over for rødt lys i krydset, hvorefter han blev ramt af bilen. Han blev efterfølgende tilset i en ambulance, men var ikke umiddelbart komme alvorligt til skade. Han blev sigtet for at gå over for rødt lys.

Torsdag kl. 15.00 skete der et færdselsuheld på Ryomvej i Thorsager ved Rønde. En 29-årig kvindelig bilist havde sat farten ned og skulle svinge ind til sin indkørsel, da hun blev påkørt bagfra af en anden bil, der blev ført af en 25-årig mand. Kvinden blev efterfølgende kørt til tjek på skadestuen, men var ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade. Det viste sig, at den 25-årige mand ikke havde kørekort, og at han formentligt var påvirket af narkotika, så han blev anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret, hvorefter han også blev kørt til hospitalet for at få taget en blodprøve.

Torsdag kl. 15.13 skete der et færdselsuheld på Holme Ringvej i Viby J. En 45-årig kvindelig bilist kom kørende ad Holme Ringvej og ville dreje til venstre ind på Fredensvej, da hun kørte ind foran en 23-årig mand, der kom kørende på cykel. Cyklisten måtte bremse hårdt op, hvilket resulterede i, at han røg af cyklen. Cyklisten var dog umiddelbart ikke kommet alvorligt til skade. Den 45-årige kvinde blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

Torsdag kl. 18.50 blev en 50-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Ebeltoftvej i Feldballe ved Rønde.

Natten til fredag kl. 01.35 skete der et færdselsuheld på Bogfinkevej i Aarhus V, hvor en 32-årig mandlig bilist påkørte et træ i forbindelse med et højresving, hvor han mistede herredømmet over bilen. Det viste sig, at den 32-årige mand have fået administrativt inddraget sit kørekort, og han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret.

Natten til fredag kl. 02.30 blev en 21-årig mandlig bilist sigtet for kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Thorsvej i Hammel. Da det var 4. gang inden for tre år, at den 21-årige mand var blevet taget i at køre bil, på trods af at han ikke har noget kørekort, blev bilen beslaglagt med henblik på konfiskation.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt et indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Havtornvej i Aarhus N begået tirsdag den 28/9 mellem kl. 20.00 og kl. 21.00

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere døgnrapporter

9. december 2022

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 9. december 2022

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

8. december 2022

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 8. december 2022

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

7. december 2022

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 7. december 2022

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Forslag