Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

24. marts 2021 08:06

Fire anholdt i aktion mod bandemiljøet

Fire mænd, nogle af dem fra rocker- bandemiljøet, blev tirsdag anholdt i en større, koordineret politiaktion, som Særlig Efterforskning Vest stod bag. Aktionen er et led i efterforskningen af en stor narkosag, hvor der tidligere er blevet beslaglagt flere hundrede kilo amfetamin.

Særlig Efterforskning Vest

Foto: Østjyllands Politi

Under tirsdagens indsats blev der foretaget ransagning på adresser i flere jyske politikredse og i hovedstadsområdet. Ved ransagningerne blev der blandt andet fundet en skarpladt pistol. 

Tre af de anholdte sigtes for besiddelse og distribution af en omfattende mængde narkotika, mens den fjerde sigtes for at have været i besiddelse af et skydevåben. 

Særlig Efterforskning Vest slog første gang til i sagen den 28. juli sidste år og fulgte op med en aktion den 18. august. Ved de to aktioner anholdt politiet i alt 16 personer -  14 af dem blev varetægtsfængslet. Fem af dem har allerede fået dom i sagen.

 

Fremstilles i grundlovsforhør onsdag

De fire anholdte i tirsdagens aktion bliver fremstillet i grundlovsforhør onsdag kl. 9.30 ved Retten i Aarhus. 

”Det er vores vurdering, at de anholdte i dagens indsats har været en del af et større netværk, som har distribueret store mængder hård narko. Der er tale om organiseret kriminalitet med tråde til rocker-bandemiljøet, og vi kan ikke afvise, at der kommer flere anholdelser i sagen, ” siger politiinspektør i Særlig Efterforskning Vest, Carit Andersen. 

Anklagemyndigheden vil af hensynet til den videre efterforskning anmode om lukkede døre ved grundlovsforhøret onsdag, og Særlig Efterforskning Vest ønsker derfor ikke at oplyse yderligere om sagen p.t. 

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

10. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt fængsel for at blotte sig for fremmed kvinde

Retten i Randers har idømt en 32-årig mand 20 dages fængsel for at have berørt en fremmed kvinde på numsen og blottet sig foran en anden. Begge episoder af blufærdighedskrænkelse blev begået i juni sidste år.

6. april 2024

Østjyllands Politi

Vidner søges: Politiet efterforsker voldsomt overfald i Aarhus

Østjyllands Politi leder p.t. efter to gerningsmænd til et voldsomt overfald lørdag formiddag i Aarhus C, hvor en 35-årig mand blev slået i hovedet med et slagvåben.

5. april 2024

Østjyllands Politi

Politiet efterforsker sag om trusler og vold på skole i Aarhus N

Østjyllands Politi efterforsker p.t. en episode, hvor 4-5 unge mænd fredag formiddag kom ind på Katrinebjergskolen i Aarhus N og truede nogle elever med kniv og udsatte dem for vold. Umiddelbart er to elever blevet truet, mens to er blevet skubbet, slået eller sparket, men ingen af dem er kommet alvorligt til skade.