Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

16. marts 2021 14:20

Kvinde sigtet for trusler efter Facebookopslag

Politiet modtog lørdag aften en anmeldelse fra en borger, der havde set et opslag i en gruppe på Facebook med et billede af en brændende dukke med statsministerens ansigt og et skilt med teksten ”Hun må og skal aflives”.

Kredslogo for Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

På baggrund af anmeldelsen og den indledende efterforskning vurderede Østjyllands Politi, at der kunne være tale om en overtrædelse af straffeloven. 

 

Søndag foretog politiet derfor anholdelse af en kvinde, som blev sigtet for trusler efter straffelovens §119, stk. 1, ligesom der blev sikret tekniske beviser til sagen. 

 

Sagen har været genstand for stor opmærksomhed i offentligheden, og derfor uddyber Østjyllands Politi nu baggrunden for sigtelsen. 

 

”Det er en samlet politifaglig og juridisk vurdering af det konkrete opslag, billedet og den kontekst, det bliver bragt i, der gør, at vi vurderer, at der kan være tale om et strafbart forhold. Nu efterforsker vi sagen videre, og så vil det senere være op til anklagemyndigheden at vurdere, om der skal rejses tiltale i sagen”, siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen. 

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

24. maj 2022

Østjyllands Politi

39-årig mand dømt for drab på ekskone

En 39-årig mand fra Eritrea blev tirsdag idømt 12 års fængsel og udvisning for bestandigt for at have dræbt sin ekskone i hendes lejlighed i Viby i december sidste år.

24. maj 2022

Østjyllands Politi

Havde gevær i skuffen – idømt to et halvt års fængsel

Tre en halv måned efter, at Østjyllands Politi fandt et oversavet jagtgevær hos en 66-årig mand i Randers, blev han idømt to et halvt års ubetinget fængsel.

23. maj 2022

Østjyllands Politi

Brand i Romalt udvikler kraftig røg

Beredskab & Sikkerhed og Østjyllands Politi er mandag eftermiddag til stede ved en genbrugsstation i Romalt, hvor der er udbrudt brand i et større affaldsoplag.