Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

16. marts 2021 14:20

Kvinde sigtet for trusler efter Facebookopslag

Politiet modtog lørdag aften en anmeldelse fra en borger, der havde set et opslag i en gruppe på Facebook med et billede af en brændende dukke med statsministerens ansigt og et skilt med teksten ”Hun må og skal aflives”.

Kredslogo for Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

På baggrund af anmeldelsen og den indledende efterforskning vurderede Østjyllands Politi, at der kunne være tale om en overtrædelse af straffeloven. 

 

Søndag foretog politiet derfor anholdelse af en kvinde, som blev sigtet for trusler efter straffelovens §119, stk. 1, ligesom der blev sikret tekniske beviser til sagen. 

 

Sagen har været genstand for stor opmærksomhed i offentligheden, og derfor uddyber Østjyllands Politi nu baggrunden for sigtelsen. 

 

”Det er en samlet politifaglig og juridisk vurdering af det konkrete opslag, billedet og den kontekst, det bliver bragt i, der gør, at vi vurderer, at der kan være tale om et strafbart forhold. Nu efterforsker vi sagen videre, og så vil det senere være op til anklagemyndigheden at vurdere, om der skal rejses tiltale i sagen”, siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen. 

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

21. februar 2024

Østjyllands Politi

Indbrud blev til røveri: 47-årig idømt to års fængsel

En 47-årig mand blev ved Retten i Aarhus idømt to års fængsel for tre indbrud, hvoraf det ene udviklede sig til et røveri.

19. februar 2024

Østjyllands Politi

Ni indbrudstyve anholdt i løbet af en uge

Østjyllands Politi har i disse dage et særligt fokus på at få sat en stopper for de mange indbrud, som borgerne i politikredsen har været ramt af over de seneste ugers tid. Indsatsen har blandt andet budt på anholdelser af ni mistænkte gerningsmænd i løbet af den seneste uges tid, og efterforskningsarbejdet af de mange anmeldelser fortsætter. Gerningsmændene har både begået indbrud i private boliger og butikker, sidstnævnte primært i og omkring det centrale Aarhus.

2. februar 2024

Østjyllands Politi

Politiet fandt narko og patroner under ransagninger i Lystrup

Østjyllands Politi var fredag til stede i et område omkring Elstedhøj i Lystrup, hvor betjente og hunde søgte efter ulovlige genstande. Det skete efter, at der tidligere er fundet skydevåben gemt i området.