Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

29. juni 2020

Narkokurer dømt i stor kokainsag

En 29-årig mand er mandag ved Retten i Horsens blevet idømt otte års fængsel for sin rolle i et netværk, der smuglede kokain fra Danmark til Norge.

Særlig Efterforskning Vest

Foto: Østjyllands Politi

I retten blev den 29-årige dømt for at have fragtet en kasse med 11 kilo kokain fra en adresse i Brædstrup til en adresse i Hedensted. 

Politienheden Særlig Efterforskning Vest begyndte i efteråret 2019 efterforskningen af narkosmuglingen, og den 15. januar 2020 slog de til i en koordineret indsats med norsk politi. To 29-årige mænd fra Horsens-området blev anholdt og efterfølgende varetægtsfængslet, mens norsk politi anholdt en tredje mand på 50 år. 

I april faldt første dom i sagen, da en af de 29-årige blev idømt 13 års fængsel for at have været med til at smugle omkring 25 kilo kokain fra Danmark til Norge. 

 

Erkendte i retten

Mandag blev den anden 29-årige så dømt i sagen. 

”Dommen er endnu et eksempel på, hvor hårdt der bliver slået ned på kriminalitet med store mængder hård narkotika. Politiet har foretaget en rigtig god efterforskning, der fik standset netværkets indsmugling af narko, og fik forhindret mange kilo kokain i at ende på gaden, ” siger specialanklager i Særlig Efterforskning Vest, Lars Petersen. 

Den 29-årige erkendte forholdet – han udbad sig betænkningstid i forhold til at anke dommen. 

Den tredje mand, der p.t. sidder frihedsberøvet i Norge, vil få sin sag behandlet af norsk politi. 

Pressekontakt

Senioranklager Lars Petersen, tlf. 3063 7165 

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 22691087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne

Telefon: 8618 2877

Flere nyheder

8. juli 2020

Østjyllands Politi

Dømt og udvist for at misbruge ældres dankort

To rumænske statsborgere blev tirsdag i Retten i Aalborg idømt syv måneders ubetinget fængsel og udvist af Danmark for at have stjålet og misbrugt ældre borgeres dankort.

3. juli 2020

Østjyllands Politi

Tidligere kommunal leder dømt for bestikkelse

En 58-årig mand er fredag ved Retten i Aarhus blevet dømt for flere gange i sin tid som leder i Aarhus Kommune at have modtaget bestikkelse.

19. juni 2020

Østjyllands Politi

To mænd dømt: Bar pistol under bandekonflikt

To banderelaterede mænd på 24 og 49 år er fredag ved Retten i Aarhus blevet idømt fire et halvt års fængsel for under en bandekonflikt i Aarhus sidste år at have været i besiddelse af en pistol.

Afvis cookies