Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

29. juni 2020 15:18

Narkokurer dømt i stor kokainsag

En 29-årig mand er mandag ved Retten i Horsens blevet idømt otte års fængsel for sin rolle i et netværk, der smuglede kokain fra Danmark til Norge.

Særlig Efterforskning Vest

Foto: Østjyllands Politi

I retten blev den 29-årige dømt for at have fragtet en kasse med 11 kilo kokain fra en adresse i Brædstrup til en adresse i Hedensted. 

Politienheden Særlig Efterforskning Vest begyndte i efteråret 2019 efterforskningen af narkosmuglingen, og den 15. januar 2020 slog de til i en koordineret indsats med norsk politi. To 29-årige mænd fra Horsens-området blev anholdt og efterfølgende varetægtsfængslet, mens norsk politi anholdt en tredje mand på 50 år. 

I april faldt første dom i sagen, da en af de 29-årige blev idømt 13 års fængsel for at have været med til at smugle omkring 25 kilo kokain fra Danmark til Norge. 

 

Erkendte i retten

Mandag blev den anden 29-årige så dømt i sagen. 

”Dommen er endnu et eksempel på, hvor hårdt der bliver slået ned på kriminalitet med store mængder hård narkotika. Politiet har foretaget en rigtig god efterforskning, der fik standset netværkets indsmugling af narko, og fik forhindret mange kilo kokain i at ende på gaden, ” siger specialanklager i Særlig Efterforskning Vest, Lars Petersen. 

Den 29-årige erkendte forholdet – han udbad sig betænkningstid i forhold til at anke dommen. 

Den tredje mand, der p.t. sidder frihedsberøvet i Norge, vil få sin sag behandlet af norsk politi. 

Pressekontakt

Senioranklager Lars Petersen, tlf. 3063 7165 

 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

23. april 2024

Østjyllands Politi

Skole evakueret efter bombetrussel – 16-årig anholdt

Elever og lærere på Elsted Skole i Lystrup blev omkring tirsdag middag evakueret til Lystrup Idrætscenter på grund af en telefonisk bombetrussel rettet mod skolen. Evakueringen foregik stille og roligt, og alle var hurtigt ude fra skolen.

23. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt fængsel for at stjæle tasker fra ældre borgere

Retten i Aarhus har tirsdag idømt en 42-årig mand og en 34-årig kvinde fængsel for at have begået en lang række tasketyverier og røverier mod ældre kvinder. Overfaldene fandt sted i efteråret 2023 i flere forskellige aarhusianske bydele.

22. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt 13 års fængsel efter voldsomt drab

En 35-årig mand blev fredag ved en tilståelsessag i Retten i Aarhus idømt 13 års ubetinget fængsel for i april sidste år at have dræbt en 53-årig kvinde med adskillige knivstik på hendes adresse i Beder.