Spring til hovedindhold

Forslag

Pædagogisk profil

Undervisningen på Politimuseet understøtter grundskolens og ungdomsuddannelsernes lære- og læseplaner.

Fingeraftryk blanket

Når elever og lærere går ind af døren til Politimuseet, træder de samtidig ind i autentiske historiske rammer. Museet er beliggende i den gamle Station 6, der har fungeret som politistation på Nørrebro fra 1884 til 1977 – bygningen har dermed i knap 100 år dannet hverdagsramme for borgere og politi.

 

Politi og samfund – før og nu

Politimuseets undervisningsforløb formidler dansk kulturhistorie fra middelalderen til i dag med afsæt i det danske politis historiske samling. Med udgangspunkt i unikke genstande, autentiske kriminalsager og historiske begivenheder, fokuserer vores undervisning på tematikker og dilemmaer omhandlende politi, magt, demokrati, forbrydelse og straf.

 

Nærværende undervisning

Undervisningen på Politimuseet appellerer til elevernes refleksion over fortiden, deres samtid og fremtid. Vi inddrager eleverne aktivt i vores undervisning via dialog og diskussion, og vi søger at gøre læring vedkommende og nærværende ved at benytte historiske såvel som aktuelle perspektiver på elevernes eget liv. Børn og unge får i museets undervisningsforløb afprøvet deres holdninger og synspunkter med hinanden og vores undervisere. Dette ud fra en ambition om at styrke elevernes demokratiske bevidsthed.