Spring til hovedindhold

Forslag

Politi finder 277 stjålne cykler i baglandskontrol

Gennem internationalt politisamarbejde afslører baglandspatrulje fra UKA Vest en litauisk lastvogn med stjålne cykler for omkring en million kroner

cykler

OBS! Teksten rettet: Der er tale om en litauisk lastvogn, ikke svensk.

En baglandspatrulje fra Syd- og Sønderjyllands Politis udlændingekontrolafdeling UKA Vest afslørede onsdag formiddag klokken 9.21 en litauisk indregistreret lastvogn fyldt med stjålne cykler til en værdi på omkring en million kroner.

Den litauiske lastbil var på vej sydpå og blev standset og kontrolleret, inden den nåede til grænsen mellem Danmark og Tyskland. Fundet blev gjort af en patrulje fra UKA Vest i en baglandskontrol på rastepladsen Hylkedal V på Den Sønderjyske Motorvej.

Siden den 12. maj har UKA Vest ændret fokus i grænsekontrollen, så der nu bruges flere resurser i baglandet til en styrket kriminalitetsbekæmpelse. Med baggrund i dette satte et internationalt samarbejde via Europol mellem dansk, norsk og svensk politi UKA Vest på sporet af de mange stjålne cykler. De tre lande gennemfører i øjeblikket en særlig indsats med fokus på omrejsende kriminelle. Via samarbejdet lykkedes det baglandspatruljen fra UKA Vest at finde og standse lastbilen. Efterfølgende blev der i samarbejde med norsk politi fundet et gerningssted i Norge, hvor de 277 nye cykler viste sig at være stjålet.

Den litauiske chauffør blev anholdt og fremstillet i grundlovsforhør torsdag formiddag, hvor dommeren varetægtsfængslede ham i fire uger. Chaufføren var i forvejen efterlyst for lignende kriminalitet i Norge.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi, der er placeret i Padborg. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseområdet, ligesom afdelingen analyserer, efterforsker og moniterer grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. 


Pressekontakt

Kommunikationsenheden

E-mail: sjyl-kommunikation@politi.dk 

Telefon: 2052 6460 (ikke sms)

24. april 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Dreng følte sig forfulgt af bil i Horne - der var tale om en medarbejder på job

En dreng på Horne Skole blev truffet grædende. Anmelder fulgte efter bil, så politiet kunne opklare sagens rette sammenhæng.

24. april 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Tre formodede gerningsmænd til syrebomber er fundet – tekniske spor undersøges nu

Den Mobile Politistation har besøgt Rørkjær Skole Urban onsdag, hvor mange benyttede sig af muligheden for en snak med betjentene efter tirsdagens fund af syrebomber i skolegården.

23. april 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Indsats efter syrebomber på skole er afsluttet – efterforskningen fortsætter

Tirsdag fandt medarbejdere på Rørkjær Skole Urban i Esbjerg syrebomber i skolegården.