Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

28. marts 2023 10:28

Tre rumænske mænd anholdt ved grænsen og varetægtsfængslet i sag om hæleri

I en varebil lå der flere dunke med diesel og udstyr til tapning, samt to påhængsmotorer, der bar præg af at have været stjålet.

Tre rumænske mænd på 19, 20 og 39 år blev mandag ved et lukket grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for hæleri.

 

De tre mænd nægter sig skyldige og kærede varetægtsfængslingen til Vestre Landsret.

 

To patruljer fra Syd- og Sønderjyllands Politi standsede mandag klokken 02.19 de tre mænd, der befandt sig i to køretøjer, en varebil og en personbil, på Sønderjyske Motorvej nær grænsen, hvor bilerne var på vej ud af landet.

 

I varebilen lå der flere dunke med diesel og udstyr til tapning, samt to påhængsmotorer, der bar præg af at have været stjålet.
På denne baggrund blev de tre mænd anholdt og sigtet i sagen.

 

Efterforskningen bliver håndteret af Udlændingekontrolafdeling Vest ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland.
UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland.
På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet.
UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland.
Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.


Gode råd til at forebygge tyveri af brændstof fra køretøjer og tankanlæg:

  • Lav en sikringspolitik, så det blandt andet står klart, hvordan køretøjer sikres ved arbejdstids ophør – det gælder blandt andet aflåsning af køretøjet, sikring og aflåsning af bygninger.
  • Gør det svært for tyven. Brug kraftige, indbrudssikre låse, og gør vinduerne i porte matte, så man ikke kan kigge ind. Overvej også at sikre tankene med låse.
  • Tænk over, hvor du placerer køretøjet eller maskinen bedst for at mindske risikoen for tyveri. Du kan enten stille køretøjet eller maskinen helt ude af syne på et sikret område eller på et område, hvor mange mennesker naturligt kan holde øje med det.
  • Udendørs områder kan forsynes med chockbelysning i form af en kraftig lampe med en bevægelsescensor, der tænder, når uvedkommende træder ind i området.
  • Undgå høje hegn og bevoksning. De er med til at give tyvene arbejdsro for nysgerrige blikke. Er det omvendt muligt at kigge ind på området, tænker tyven sig om en ekstra gang. For der er risiko for, at han kan blive set – og i værste fald også genkendt.
  • Står maskinerne på egen grund, er det muligt at etablere videoovervågning. Skilt tydeligt med, at der overvåges.
  • Sæt alarmer på maskiner og bygninger.
  • Etabler Erhvervsnabohjælp, hvor naboerne holder ekstra øje.
  • Vær skeptisk, hvis fremmede personer viser interesse for virksomheden.

Læs flere god råd på Politi.dk, hvor virksomheder blandt andet kan hente en sikringsmanual med generelle forebyggende råd.

Pressekontakt

Kommunikationsenheden

E-mail: sjyl-kommunikation@politi.dk 

Telefon: 2052 6460 (ikke sms)

1. december 2023

Syd- og Sønderjyllands Politi

Politiet undersøger sag om en upassende relation mellem elev og medarbejder på skole i Varde

Syd- og Sønderjyllands Politi har iværksat efterforskning af sagen.

1. december 2023

Syd- og Sønderjyllands Politi

47-årig mand dømt for at have overfaldet en 49-årig mand med en økse samt for vold mod tre andre mænd, trusler og hærværk

En 47-årig mand fra Esbjerg Kommune er idømt 10 måneders fængsel i sagen. Han udbad sig betænkningstid i forhold til, om han ønsker at anke dommen.

30. november 2023

Syd- og Sønderjyllands Politi

30-årig mand idømt 2 år og 3 måneders fængsel i omfattende sag om digitale seksuelle krænkelser af børn

I dag faldt der dom i en sag om digitale seksuelle krænkelser af børn. Sagen har vært kørt for delvist lukkede døre af hensyn til de forurettede. En 30-årig mand fra Esbjerg Kommune fik dom i sagen.