Spring til hovedindhold

Forslag

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Døgnrapport

13. november 2023 11:05

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Uddrag af døgnrapporterne fra weekenden 10.-12. november

Her kan du læse et uddrag af døgnrapporterne fra weekenden 10.-12. november

 

MARIBO: Stjal sodavand

Fredag klokken 11.25 fik politiet en anmeldelse fra et supermarked i Maribo om, at to kunder havde stjålet en ramme sodavand fra butikken. De to kunder, der var en 16-årig og en 18-årig mand fra lokalområdet, blev tilbageholdt, og da politiet ankom, blev de begge sigtet for butikstyveri. De havde drukket to af sodavandene, men resten blev leveret retur til forretningen.

 

VORDINGBORG: Truede sig til bil med en kniv

Politiet fik fredag eftermiddag en anmeldelse om, at en mand, som netop var ankommet til Skoleparken i sin bil, var blevet truet af flere gerningsmænd til at stige ud af bilen og aflevere telefon, bilnøgler og cigaretter. Den ene havde en kniv, som han havde truet bilisten med. Herefter forsvandt de to gerningsmænd i bilen. Lidt senere på eftermiddagen ringede en anden bilist til politiet og fortalte, at han var blevet påkørt af en bil, der dog ikke standsede, men fortsatte kørslen på Slagelsevej uden for Næstved. Det var den bil, der var stjålet kort forinden i Vordingborg, og flere politipatruljer rykkede ud for at finde bilen. Det lykkedes, og bilen, som havde nogle skader foran, blev standset i Slagelse. Der var en kun 15-årig dreng ved rattet, og en 16-årig dreng var med som passager. De blev anholdt klokken 17.15 og sigtet for ulovlig tvang og for tyveri af bilen. De to anholdte blev taget med til politistationen i Næstved, hvor de blev afhørt, inden de blev løsladt senere på aftenen. De sociale myndigheder er underrettet om sagen.

 

NAKSKOV: Buschauffør overfaldet af 21-årig

En buschauffør var fredag aften udsat for en meget utilfreds passager ved banegården i Nakskov. Passageren – en 21-årig mand fra Nakskov – havde smidt noget affald fra sig og sjasket øl ud på gulvet i bussen, og da chaufføren påtalte det, kvitterede den 21-årige med at hive chaufføren ned på jorden og sparke ud efter ham. Kort efter kunne politiet anholde den 21-årige. Han blev sigtet for vold mod nogen i offentlig tjeneste og afhørt på politistationen i Nakskov, inden han blev løsladt igen klokken 21.05.

 

VORDINGBORG: Vanvidskørsel på Sydmotorvejen – bilen blev beslaglagt

En af politiets målevogne fra den automatiske trafikkontrol stod fredag aften på Sydmotorvejen ved Farøbroerne, hvor der er hastighedsbegrænsning på 90 km/t. Det valgte en udenlandsk billist at se fuldstændig væk fra, for han blev blitzet og målt til at ræse forbi ATK-bilen med 197 km/t. Bilen blev umiddelbart efter identificeret – i Gedser, hvor bilisten holdt og ventede på færgen til Rostock. Det var en 38-årig udenlandsk mand, som blev sigtet for hastighedsovertrædelsen, og da han var målt til at køre mere end dobbelt så hurtigt som tilladt, blev hans bil beslaglagt på stedet.

 

NÆSTVED: To sigtet for indbrudsforsøg

Natten til lørdag fik politiet en anmeldelse om, at to mistænkelige personer luskede omkring på Jørgen Jensens Vej i Næstved og blandt andet kiggede ind ad vinduerne. En politipatrulje rykkede ud, og politibetjentene fandt frem til to mænd på 38-årige. Den ene havde et stemmejern, handsker og en skruetrækker i sin taske, og en politihund snusede sig frem til et koben, som var smidt i en busk i nærheden. De to mænd blev begge sigtet for forsøg på indbrud.

 

NÆSTVED: 18-årig ville slås med dørmand

En 18-årig mand fra Næstved må fremover finde et nyt sted at gå i byen. Natten til lørdag fik han nemlig forbud mod at indfinde sig på et diskotek i centrum af Næstved. Det fik han, fordi han kort før klokken 4 havde prøvet at komme op at slås med en dørmand til stedet, hvilket dog ikke lykkedes. Derfor blev den 18-årige sigtet for overtrædelse af restaurationsloven.

 

VORDINGBORG: Stjal børnetøj

En udenlandsk mand blev lørdag eftermiddag opdaget af en butiksdetektiv, da han forsøgte at snige sig ud af et supermarked på Prins Jørgens Alle i Vordingborg med noget børnetøj og en trimmer, som han ikke havde betalt for. Politiet blev tilkaldt og manden blev anholdt og sigtet for butikstyveri.

 

RØDBYHAVN: På tur med ulovlige stoffer

I forbindelse med en kontrol i lørdag aften klokken 22.05 i indrejsefeltet i Rødbyhavn, blev en bil med to udenlandske mænd standset. Det viste sig, at den ene havde hash på sig og den anden havde kokain på sig. Derfor blev de begge sigtet efter lov om euforiserende stoffer og måtte begge betale en bøde på stedet.

 

NÆSTVED: To mænd blev overfaldet

To unge mænd blev tilsyneladende umotiveret provokeret og overfaldet, da de gik på Hvedevænget i Næstved klokken 0.24 natten til søndag. Her blev de bl.a. slået med knyttet hånd og med en flaske. Politiet blev tilkaldt og ud fra vidneudsagn fandt en politipatrulje ca. 20 minutter senere frem til en 32-årig mand med ukendt adresse, som blev anholdt og sigtet for kvalificeret vold.

 

NÆSTVED: Slagsmål på gaden

Politiet blev søndag klokken 1.00 kaldt til Grønnegade, hvor flere mænd var gerådet i slagsmål. Slagsbrødrene blev skilt ad, og i alt seks mænd i alderen 18-30 år blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

 

NÆSTVED: Råbte efter betjente og havde hash i lommen

Et kærestepar kom tidligt søndag morgen op at skændes på Banegårdspladsen i Næstved, og en politipatrulje kørte til stedet for at genskabe natteroen. Synet af betjentene fik den ene par – en 27-årig mand – til at råbe en stribe lidet flatterende gloser efter dem, så han blev sigtet for fornærmelig tiltale, og da politibetjentene visiterede ham, fandt de 5,9 gram hash og 0,4 gram MDMA. De ulovlige stoffer blev konfiskeret, og den 27-årige blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

 

RUDS-VEDBY: Sparkede rude ind

Søndag klokken 4.26 fik politiet en anmeldelse om, at der var smadret en rude i en dør til en ejendom i Ruds-Vedby. Der blev fundet en mobiltelefon på stedet, og mens politibetjentene undersøgte gerningsstedet, dukkede ejeren af mobilen op. Det var en 19-årig mand fra lokalområdet, og da han ikke helt kunne redegøre for sin færden, blev han sigtet for hærværk. Den 19-årige blev anholdt klokken 5.35 og taget med til politistationen i Slagelse. Han blev løsladt klokken 6.28 efter afhøring.

 

RØDBY: Rejste på falske dokumenter med tasken fuld af piller

Søndag klokken 11.30 foretog politiet kontrol af en bus fra Tyskland ved Indrejsefeltet i Rødby. I bussen fremviste en 35-årig udenlandsk mand et italiensk pas og en italiensk opholdstilladelse. Dog viste begge dokumenter sig at være falske. I mandens taske fandt politi 1345 stk. Oxycontin og 12 stk. viagrapiller. Den 35-årige blev sigtet for dokumentfalsk og for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Han fremstilles i grundlovsforhør mandag.

 

SLAGELSE: Mor og datter stjal sodavand

Politiet blev søndag sidst på eftermiddag kaldt til en dagligvareforretning på Stillingevej, da et vidne havde set to kvinder læsse en stor mængde sodavand ind i deres bil. Efter at have set videoovervågningen igennem, kørte politiet til en adresse i Korsør. Her fandt man den pågældende bil parkeret foran et lejlighedskompleks. På bilens bagsæde stod otte rammer sodavand, og i entréen stod flere af de stjålne rammer. De to kvinder blev begge sigtet for tyveri, og kan nu vente en bøde. 

 

HASLEV: Ukvemsord fløj gennem luften

En patrulje, der var tilstede på Stationspladsen i Haslev søndag aften kunne ikke undgå at bemærke to personer. der tydeligt var påvirket af euforiserende stoffer. Da patruljen var på vej væk fra stedet, valgte den ene – en 19-årig mand – at trække bukserne ned og moonede. En halv times tid senere var den unge mand forsat utilfreds med det tidligere møde med politiet, at han nu gik foran politistationen i Haslev og råbte ukvemsord. Den 19-årige mand blev derfor anholdt klokken 21.18 og sigtet for fornærmelig tiltale mod politiet og for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Han blev løsladt fra Næstved politistation klokken 04.36. 

 

GEDSER: To anholdt for menneskesmugling

Politiet udlændingekontrolafdeling tjekkede søndag aften de rejsende, som kom fra færgen i Gedser, og i en udenlandsk bil med en 38-årig udenlandsk mand som fører var der yderligere to kvinder. Den ene – en 55-årig kvinde, havde ingen gyldig rejselegitimation, og den anden, en 29-årig kvinde havde ikke noget visum. Den 38-årige mand og den 29-årige kvinde blev anholdt klokken 18.15 og sigtet for menneskesmugling, og de fremstilles i grundlovsforhør senere mandag. Den 55-årige kvinde blev anholdt og sigtet for overtrædelse af udlændingeloven.

 

 

 

 

Offerrådgivningen yder støtte til ofre, vidner og pårørende til ofre for kriminalitet og ulykke. I Danmark er der 12 lokale offerrådgivninger – én i hver politikreds. Hver af disse yder støtte telefonisk og ved fysisk møde.

Ring på tlf. 116 006 eller se Offerrådgivningens hjemmeside.

 

 

 

INDBRUD

Politiet har i weekenden modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:

 

By Vej Tidsrum Udbytte
Fuglebjerg Indre Krummerupvej Fredag klokken 15.00 – lørdag klokken 11.20 Pengeskab, smykker, parfumer
Næstved Indre Vordingborgvej Søndag den 5. november klokken 17.00 – fredag den 10. november klokken 15.00 Endnu ikke opgjort hvad der er stjålet
Næstved Kählersvej Lørdag klokken 20.44 Endnu ikke opgjort hvad der er stjålet
Næstved Bogøvej Søndag klokken 10.00-16.45 Kontanter
Slagelse Solbakken Lørdag klokken 11.02 Intet stjålet
Sorø Haverupvej Lørdag klokken 16.00-22.36 Højtalere

 

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i weekenden haft følgende hastighedskontroller:

 

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Dannemare Skodsebøllevej Fredag klokken 07.39-08.39 ATK 17 1 50 km/t 61 km/t -
Haslev Maglemosevej Fredag klokken 11.21-12.21 Bestilt ATK 44 0 50 km/t - -
Haslev Lysholm Allé Fredag klokken 12.54-16.30 ATK 365 43 50 km/t 92 km/t 4 klip og en betinget frakendelse
Herlufmagle Smedebakken Fredag klokken 16.25-17.25 Bestilt ATK 29 0 - - -
Korsør Tårnborgvej Søndag klokken 14.15-16.15 ATK 400 0 50 km/t - -
Korsør Skovvej Søndag klokken 16.55-19.31 ATK 335 8 60 km/t 90 km/t 1
Maribo Rødbyvej Fredag klokken 05.59-08.12 ATK 220 5 80 km/t 108 km/t -
Maribo Engestoftevej Fredag klokken 09.04-11.45 ATK 108 2 80 km/t 104 km/t -
Næstved Slagelsevej Fredag klokken 18.34-22.04 ATK 287 26 50 km/t 87 km/t 2
Skælskør Sorøvejen Lørdag klokken 14.32-19.33 ATK 125 18 50 km/t 88 km/t 5 klip og en betinget frakendelse
Slagelse Sdr. Ringgade Fredag klokken 07.00-08.50 ATK 520 2 60 km/t 72 km/t -
Slagelse Hashøjvej Fredag klokken 09.28-10.30 ATK 12 - - - -
Slagelse Skælskørvej Fredag klokken 11.13-13.20 Bestilt ATK 371 22 50 km/t 73 km/t 4
Søllested Græshavevej Fredag klokken 09.16-11.16 ATK 41 2 70 km/t 95 km/t 1
Tappernøje Hovedvejen Lørdag klokken 13.41-19.56 ATK 407 56 60 km/t 112 km/t 9 klip og en betinget frakendelse
Tappernøje Hovedgaden Søndag klokken 13.34-19.54 ATK 417 45 60 km/t 91 km/t 3
Vordingborg Sydmotorvejen Fredag klokken 19.00-01.00 ATK 1757 87 90 km/t 197 km/t 13 klip, en betinget frakendelse og en ubetinget frakendelse
Vordingborg Sydmotorvejen Lørdag klokken 19.16-01.00 ATK 1508 113 90 km/t 141 km/t 17
Vordingborg Sydmotorvejen Lørdag klokken 18.15-22.23 ATK 1216 46 90 km/t 156 km/t 13 klip og en betinget frakendelse

 

 

 

FÆRDSELSKONTROLLER

I weekenden har politiet haft følgende færdselskontroller:

 

By Vej Tidspunkt ?
Nakskov Landevejen Fredag klokken 08.30-10.00 En knallertfører blev sigtet for at køre på en knallert der kunne køre hurtigere end de tilladte 30 km/t. Føreren havde ikke noget gyldigt kørekort, og ejeren af knallerten blev siget for at overlade knallerten til en person uden kørekort
Rødby Landevejen Fredag klokken 11.00-12.10 En bilist blev målt til at køre 104 km/t, på en strækning hvor der kun er tilladt at køre 80 km/t
  Sydmotorvejen Fredag klokken 12.10-13.10 En bilist blev målt til at køre 118 km/t, på en strækning hvor der kun er tilladt at køre 90 km/t. Føreren blev også sigtet for at bruge håndholdt mobiltelefon under kørslen
Rødby Havnegade Fredag klokken 17.30-20.45 I alt blev 67 køretøjer kontrolleret. To personer blev sigtet for kørsel uden førerret og en knallertfører blev sigtet for fejl og mangler på sin knallert
Vordingborg - Fredag klokken 16.00-16.30 En trafikant blev sigtet for kørsel uden gyldigt kørekort, og ejeren af køretøjet blev sigtet for at overlade køretøjet til en person uden kørekort

 

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I weekenden har politiet standset følgende påvirkede trafikanter:

 

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Haslev Jernbanegade Lørdag klokken 01.25 45-årig kvinde fra Haslev Spirituskørsel
Korsør Tårnborgvej Lørdag klokken 00.15 48-årig mand fra Korsør Spiritus- og narkokørsel. Den 48-årige mand havde ikke noget gyldigt kørekort, og blev sigtet for kørsel i frakendelsestiden. Manden var i besiddelse af 0,6 gram methamfetamin, og blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer
Korsør Storebæltsvej Fredag klokken 02.16 42-årig mand fra København Nv. Narkokørsel. Den 42-årige mand havde ikke noget gyldigt kørekort, og blev sigtet for kørsel i frakendelsestiden. Manden var i besiddelse af 3,6 gram amfetamin, 0,4 gram hash, en joint og en kniv. Han blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og knivloven
Korsør Fasanstien Fredag klokken 22.13 26-årig mand fra Korsør Narkokørsel
Nakskov Arningevej Lørdag klokken 01.02 62-årig mand Nakskov Narkokørsel
Nykøbing Falster Slotsgade Fredag klokken 21.30 18-årig mand fra Nykøbing Falster Narkokørsel
Nykøbing Falster Sofiegade Søndag klokken 03.55 19-årig mand fra København Sv. Narkokørsel
Nykøbing Falster Gedservej Søndag klokken 14.01 62-årig kvinde fra Horbelev Spirituskørsel
Slagelse Christiansgade Søndag klokken 00.10 24-årig mand fra Slagelse Narkokørsel

 

 

 

 

 

Pressekontakt

Kommunikation:

E-mail: ssj-kommunikation@politi.dk

Inden for alm. kontortid: Tlf. 4133 1515 (modtager ikke sms)

 

Anne Dorte Hoppe Søe

E-mail: aso021@politi.dk

Tlf.: 2276 3593

 

Palle O. Hansen

E-mail: pha010@politi.dk

Tlf.: 4132 8267

 

Vagtcentralen:
E-mail: ssj@politi.dk
Pressetelefon: 4132 8718

 

16. maj 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Uddrag af døgnrapporten fra onsdag 15. maj

Blufærdighedskrænkelse, beslaglagte køretøjer og røveri. Se uddraget fra onsdagens døgnrapport

15. maj 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Uddrag af døgnrapporten fra tirsdag 14. maj

En væltet knallert, kokain og tre kvinder uden arbejdstilladelse. Se uddraget fra tirsdagens døgnrapport

14. maj 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Uddrag af døgnrapporten fra mandag 13. maj

En ukrudtsbrænder, spark og vold. Se uddraget fra mandagens døgnrapport