Spring til hovedindhold

Forslag

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Døgnrapport

15. august 2022 09:43

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Uddrag af døgnrapporterne fra weekenden 12.-14. august

Her kan du læse et uddrag fra weekendens døgnrapporter

SKOLESTART: God trafikkultur

I disse dage holder politiet et ekstra skarpt øje med skolevejene for bl.a. at holde øje med, at folk holder sig under hastighedsgrænsen, lader mobilen ligge under kørsel og har sikkerhedssele på. Politiet kontrollerede i fredags trafikken på Holmstrupvej i Slagelse, Lindevænget i Nykøbing F., Væggerløsevej i Væggerløse, Byskolevej i Rødby, Smedeparken i Sorø, Rådhusvej i Sorø, Bavnestræde i Haslev, Sømosevej i Dianalund, Birkemosevej i Korsør, Bagervej i Slagelse. Og politipatruljer var ydermere forbi en lang række skoler fordelt over hele kredsen. Det samlede billede var, at der blev vist hensyn, og at trafikken blev afviklet i god ro og orden. Kun ganske få steder var det nødvendigt for politiet at løfte pegefingeren.

 

KORSØR: Mand moonede

Fredag sen eftermiddag var der forsamlet en større gruppe på havnen i Korsør. Flere patruljer var til stede, og det var der tilsyneladende nogen, der ikke var tilfredse med. En 19-årig mand fra byen stillede sig op på en forhøjning og "moonede" af politiet, mens han råbte af dem. Så da han havde fået hevet bukserne op igen, blev han udstyret med en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Sådan en fik en 22-årig mand fra Greve også, da han var både opfarende og truende over for politiet, da betjentene bad om, at musikken blev dæmpet.

 

FAXE: 55-årig sigtet for vold

Fredag klokken 22.08 blev en mand slået i ansigtet af en anden mand på Kirketorvet i Faxe. Politiet blev tilkaldt, og der gik ikke længe, før en 55-årig mand fra lokalområdet blev anholdt og sigtet for vold.

 

NYKØBING F.: Nøgen bagdel på patruljevogn

Lettere overraskede så to betjente natten til lørdag klokken 2.58 en 23-årig mand trække bukserne ned og spørge "Er det her, man sætter sig", hvorefter han klaskede sin nøgne bagdel op på kølerhjelmen af en patruljevogn, der holdt parkeret på Brovejen i Nykøbing F. Og da den 23-årige modtog en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen for gerningen, responderede han ved at flagre med den midterste finger mod betjentene. Det udløste så en sigtelse for fornærmelig tiltale mod polititjenestemand.

 

NÆSTVED: Tissede på gaden

En 24-årig mand stod og tissede på gaden ved skaterbanen på Grønnegade lørdag klokken 03.31. Da han så politiets patrulje, forsøgte den 24-årige at stikke af, men blev anholdt. Nu nægtede manden at oplyse sit navn, og det skal man, hvis politiet spørger. Som en konsekvens blev den 24-årige anholdt og taget med på stationen indtil ud på morgenen – sigtet for to overtrædelser af ordensbekendtgørelsen og en overtrædelse af retsplejeloven. 

 

NÆSTVED: Dækjern

I forbindelse med et slagsmål mellem fire gæster ved et værtshus på Ramsherred lørdag klokken 23.44 blev en 22-årig mand fra Næstved sigtet for overtrædelse af våbenloven. Han havde nemlig medbragt et dækjern. Den 22-årige ville godt erkende, at han havde medbragt slagvåbnet, og der var også videoovervågning på stedet, der viste, at han gemte det bag ryggen.

 

SLAGELSE: Anholdt to gange på få minutter

En 23-årig mand fra Slagelse optrådte meget utryghedsskabende på Gammeltorv i Slagelse natten til søndag klokken 02.05. Han nægtede at forlade stedet, så han blev anholdt efter ordensbekendtgørelsen. Da politiets patrulje løslod manden, gik der blot få minutter, før den var gal igen. Denne gang rettede den 23-årige sin verbale vrede mod patruljen, og betjentene blev udsat for nogle meget farverige skældsord. Manden skubbede også til betjentene, så nu blev han anholdt – igen efter ordensbekendtgørelsen - og denne gang taget med på stationen, hvor han blev løsladt ud på morgenen.  

 

FENSMARK: Knallertkørere larmede i weekenden

Knallerter, der kører højlydt frem og tilbage i tre timer – det kan godt være irriterende og opleves utryghedsskabende af mange. Og specielt da, hvis det foregår i tidsrummet mellem midnat og klokken tre om morgenen. Lørdag lokken 3.20 mødte politiets patrulje to ungersvende på 15 og 16 på Holmegaardsvej, og de blev sendt hjem i seng. Borgere henvendte sig igen og klagede over knallertkørsel i området lørdag klokken 19.04. Denne gang mødte politiets patrulje syv unge i området på knallert – blandt andre én af de unge fra natten før.  Betjentene fik en adfærdsregulerende samtale med de unge om, hvordan man opfører sig på knallert i det offentlige rum.

 

SKÆLSKØR: Stjålet knallert fundet – mand anholdt

Politiets patrulje mødte en knallert, der kom kørende på Næstved Landevej, klokken lidt i to, søndag morgen. Føreren kørte uden styrthjelm, og da patruljebilen kørte efter ham, viste det sig, at knallerten var meldt stjålet i juni sidste år. Føreren ville meget nødig snakke med politiet og forsøgte at stikke af, men blev standset efter kort tid. Det viste sig at være en 47-årig mand, der foruden at blive sigtet for at stjæle knallerten også blev sigtet for narkokørsel, køre uden styrthjelm, køre uden kørekort og for ikke at efterkomme politiets anvisninger.

Den 47-årige blev fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet frem til 24. august.

 

RØDBYHAVN: Anholdt efter ulovlig indrejse

Søndag klokken 13.57 traf politiets udlændingekontrolafdeling en 49-årig udenlandsk mand, der var passager i en bil, der kom i land fra færgen i Rødbyhavn. Den 49-årige havde tilbage i 1993 fået et forbud mod at rejse ind i Danmark for bestandig, og derfor blev han anholdt og sigtet for overtrædelse af udlændingeloven. Den anholdte fremstilles i grundlovsforhør senere mandag.

 

STENLILLE: Fik bilen beslaglagt

Politiet standsede søndag klokken 17.30 en 23-årig kvinde fra Ringsted på Sorøvej i Stenlille. Hun havde ikke noget kørekort og blev derfor sigtet for kørsel uden førerret, og da det var tredje gang, hun blev sigtet for samme færdselslovsovertrædelse, blev hendes bil beslaglagt på stedet.

 

SLAGELSE: Skældsord mod politiet

Søndag aften havde politiet skilt et par mænd ad, der var blevet uenige ved en cafe i centrum af Slagelse, og de havde fået besked på at dæmpe sig og gå hjem. Men kort efter traf politibetjentene dem begge igen i Fruegade, og den ene – en 31-årig mand fra byen – gav sin mening om ordensmagten til kende ved at råbe nogle lidet flatterende skældsord efter betjentene. Den 31-årige blev sigtet for fornærmelig tiltale og anholdt klokken 21.06 for at blive afhørt. Han blev løsladt kort efter.

 

TAPPERNØJE: 67-årig spøgelsesbilist kørte ind i politibil

En 67-årig kvinde fra Bandholm blev søndag klokken 22.44 anholdt af politiet. Det skete, efter at politiet havde fået en anmeldelse om, at der kørte en bilist på Sydmotorvejen mod færdselsretningen i det sydgående spor. En politipatrulje fik lokaliseret spøgelsesbilisten, som tilsyneladende overså politibilens udrykningsblink og ramte den bagfra. Ingen kom dog til skade ved ulykken, men Sydmotorvejen var afspærret en times tid, mens der blev ryddet op på stedet. Kvinden, der blev målt til at have en promille, der var højere end det tilladte, blev sigtet for kørsel i påvirket tilstand, og hun er også sigtet for at forvolde fare for andre trafikanter. Hendes bil blev beslaglagt på stedet, og det overvejes i øjeblikket, om den anholdte skal fremstilles i grundlovsforhør.

 

 

 

INDBRUD

Politiet har i det seneste døgn modtaget en del anmeldelser om indbrud i privat beboelse. I nogle tilfælde er indbruddet sket ved, at tyven ganske enkelt har kunnet komme ind gennem et åbentstående vindue eller en dør, som står pivåbent på grund af varmen. Politiet opfordrer derfor til omtanke – en åben dør er næsten en invitation til uvelkomne gæster, så forsøg at få frisk luft på anden vis, eller sørg for at forhindre, at vinduer eller døre står så meget åbent, at man kan klemme sig ind!

 

By Vej Tidsrum Udbytte
Fjenneslev Skelbækvej Søndag 10.00-18.00 Ukendt
Haslev Havrevænget Fredag 16.00-23.30 Ukendt
Haslev Hyrdevej Fredag 17.15-23.15 Smykker, taske
Haslev Skovdalen Fredag 22.46 Smykker
Haslev Ådalen Fredag 09.00-søndag 14.00 Intet stjålet
Holeby Errindlevvej 3/8-14/8 Pillefyr, brændstof
Idestrup Norvej Lørdag 18.30-søndag 08.00 Fyringsolie fra tank og motorsav
Lundby Bankevejen 16/5-20/5 Smykker
Nakskov Eiglersvej Lørdag 12.00-17.20 Smykker og kontanter
Næstved Danavej Torsdag 18.00-19.30 Kontanter og smykker
Næstved Fyrreparken 6/8-13/8 Smykker
Næstved Johanne Korchs vej Søndag 03.35 Intet stjålet
Næstved Nellikevej Lørdag 11.45-søndag 11.45 Kontanter
Næstved Odensevej Lørdag 20.00-søndag 10.00 Ukendt
Skælskør Lodshusvej Lørdag 14.00 – søndag 17.00 Møbler, ur, kamera
Skælskør Mølleager Fredag 03.17 Ukendt

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i det forgangne døgn haft følgende hastighedskontroller:

 

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Haslev Køgevej Lørdag 13.45-19.20 ATK 632 63 70 100 6 klip
Slagelse Sdr. Ringgade Fredag 9.14-1.20 ATK 1041 3 60 77  
Sorø Vestmotorvejen Søndag 13.49-19.30 ATK 7313 45 130 175 2 betingede frakendelser

 

 

 

FÆRDSELSKONTROLLER

I det seneste døgn har politiet haft følgende færdselskontroller:

 

By Vej Tidspunkt
Dianalund   Fredag 20.15-21.45 13 køretøjer standset – ingen sager
Haslev Bråbyvej Fredag 8.15-10.40 7 klip for hastighed

 

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I det seneste døgn har politiet standset følgende påvirkede trafikanter:

 

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Dannemare Bygaden Fredag 16.00 24-årig mand fra Nakskov Narkokørsel
Faxe Jyderupvej Fredag 17.58 32-årig mand fra Køge Narkokørsel
Gedser Jernbanevejen Fredag 20.45 25-årig mand Narkokørsel
Næstved Fejøvej Søndag 04.17 32-årig mand fra St. Merløse Narkokørsel
Rødbyhavn Færgestationsvej Fredag 03.00 18-årig mand Narkokørsel
Skælskør Ærtebjergvej Søndag 01.58 47-årig mand Narkokørsel
Slagelse Sorøvej Fredag 20.00 26-årig mand fra Sorø Spirituskørsel. En 53-årig mand fra Slagelse, der var passager i bilen, havde to gram kokain på sig og blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer
Slagelse Trafikcenter Alle Mandag 00.08 24-årig mand Narkokørsel. En 37-årig kvinde uden fast bopæl, der var passager i bilen, havde 5,8 gram amfetamin på sig og blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer
Vordingborg Kalvehavevej Lørdag 19.25 23-årig mand fra Vordingborg Narkokørsel
Vordingborg Sydmotorvejen Søndag 22.19 67-årig kvinde fra Bandholm Narkokørsel

 

 

 

 

Pressekontakt

Kommunikation:

E-mail: ssj-kommunikation@politi.dk

Inden for alm. kontortid: Tlf. 4133 1515

 

Anne Dorte Hoppe Søe

E-mail: aso021@politi.dk

Tlf.: 2276 3593

 

Palle O. Hansen

E-mail: pha010@politi.dk

Tlf.: 4132 8267

 

Jacob Rytz Hansen
E-mail: jha145@politi.dk

Tlf.: 2916 5980

 

Vagtcentralen:
E-mail: ssj@politi.dk
Pressetelefon: 4132 8718

 

1. december 2023

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Uddrag af døgnrapporten fra torsdag 30. november

Ulovligt fyrværkeri, tricktyveri og et tasketyveri. Se uddraget af torsdagens døgnrapport

30. november 2023

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Uddrag af døgnrapporten fra onsdag 29. november

Barnevogn uden barn, en ulovlig kniv og salg af stoffer. Se uddraget fra onsdagens døgnrapport

29. november 2023

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sydsjællands og Lolland Falsters Politi Uddrag af døgnrapporten fra tirsdag 28 november

Anholdt efter banderelateret drabsforsøg og en bagagerum fuldt af kanonslag. Se uddraget af tirsdagens døgnrapport