Spring til hovedindhold

Forslag

28 søfolk anholdt og sigtet for ulovligt arbejde

28 søfolk anholdt og sigtet for ulovligt arbejde

Sydsjællands og Lolland-Falsters politiet har i dag anholdt 28 russiske søfolk i området ved Rødbyhavn og sigtet dem for ulovligt arbejde.

Sagen har været efterforsket gennem lang tid og er sket i tæt samarbejde med SIRI (Styrelsen for international rekruttering og integration).

 

De 28 søfolk har arbejdet på to russiske slæbebåde, og har udført arbejde  i forbindelse med byggeriet af Femern Sund. 

- Det er vores vurdering, at de 28 søfolk har været beskæftiget med arbejde, som kræver arbejdstilladelse i Danmark. Det har de ikke haft, og dermed har de overtrådt udlændingeloven, siger politiinspektør Peter Compen, der er leder af udlændingekontrolafdelingen i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

 

Der pågår nu et stort arbejde med afhøring og sigtelse af de anholdte søfolk med henblik på at få afgjort sagen for den enkelte sømand. Dette sker i tæt samarbejde med Udlændingestyrelsen og Hjemrejsestyrelsen.

Sagens status er nu, at Udlændingestyrelsen skal vurdere den enkelte sag og beslutte, om de skal udvises og have et  indrejseforbud. Det forventer vi er afgjort i løbet af onsdagen, og herefter vil Hjemrejsestyrelsen tage stilling til, hvordan de evt. skal forlade Danmark.

 

 

Udlændingekontrolafdeling Øst (UKA Øst) er en specialenhed i Sydsjællands og Lolland-Falsters politi, bestående af operative politifolk, efterforskere og analytikere. UKA Øst er placeret i Rødbyhavn. UKA Øst bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis narkosmugling og omrejsende kriminelle grupper - og arbejder i den forbindelse tæt sammen med blandt andet Told og tysk politi. UKA Øst har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland ved Rødbyhavn og Gedser.

Pressekontakt

Kommunikation:

E-mail: ssj-kommunikation@politi.dk

Inden for alm. kontortid: Tlf. 4133 1515 (modtager ikke sms)

 

Anne Dorte Hoppe Søe

E-mail: aso021@politi.dk

Tlf.: 2276 3593

 

Palle O. Hansen

E-mail: pha010@politi.dk

Tlf.: 4132 8267

 

Vagtcentralen:
E-mail: ssj@politi.dk
Pressetelefon: 4132 8718

 

15. april 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Kom til informationsmøde og hør om politiets uddannelser

Bliv politibetjent eller politikadet, hvis du vil have et spændende og varieret job, hvor du gør en stor forskel og indgår i et unikt fællesskab

2. april 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Episode med skudafgivelse skal vurderes af Den Uafhængige Politiklagemyndighed

Episode med skudafgivelse skal vurderes af Den Uafhængige Politiklagemyndighed

2. april 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Tre mænd anholdt i sag om hjemmerøveri

Tre mænd anholdt i sag om hjemmerøveri