Spring til hovedindhold

Forslag

Annuller våbentilladelse

Annuller din tilladelse, hvis du ikke længere ønsker at gøre brug af den. Det gælder fx ved samlertilladelser og tilladelser til genopladning.

Hav følgende parat

MitID

Journalnummer på tilladelsen, du ønsker at annullere

Spørgsmål og svar

Alle borgere over 15 år i Danmark har mulighed for at få et MitID. Har du ikke allerede et, kan du derfor bestille det. Du kan bestille MitID via din bank eller på borger.dk.

 

Hvis du ikke har MitID, skal du sende de oplysninger, som vi skal bruge til at behandle din ansøgning, samt kvittering for indbetaling af afgift, som brevpost. Se kontaktoplysninger

Du skal dog være opmærksom på, at det forlænger sagsbehandlingstiden væsentligt, hvis du vælger at ansøge med brevpost. Det skyldes, at brevpost øger risikoen for fejl i ansøgningen, at vi skal bruge længere tid på manuel indtastning af dine data, og at PostNord typisk skal bruge op til fem dage på levering af almindelige breve.

 
Det koster ikke noget at anmode om at annullere en tilladelse. 
Når du har indsendt din anmodning om ophør af våbentilladelse, modtager du en kvittering via Digital Post, og du skal ikke foretage dig yderligere. 

Kvitteringen er din dokumentation for, at du har anmodet om ophør af våbentilladelse. Du hører kun fra os, hvis vi har spørgsmål til din anmodning. 
 
En våbentilladelse kan annulleres, såfremt den ikke indeholder tilladelse til et specifikt våben.
Det gælder fx en tilladelse til samling af blankvåben.

En medejertilladelse, med et specifikt våben, kan også annulleres, såfremt der er en anden ejer, der har en gyldig tilladelse til samme våben.

Modsætningsvist kan du ikke annullere en tilladelse til et specifikt våben, hvor du alene ejer/har tilladelse til det specifikke våben.

Kontakt Tilladelser

Hvis du har spørgsmål eller har brug for hjælp til din ansøgning, kan du kontakte enheden for Tilladelser

Se kontaktoplysninger