Spring til hovedindhold

Forslag

Digitale våbentilladelser

Når du har ansøgt om våbentilladelse, modtager du tilladelsen med digital post, hvis Tilladelser kan godkende din ansøgning. Det gælder både for borgere og virksomheder.

Stempel og underskrift

Politiet i Danmark udsteder tilladelser til ind- og udførsel af våben digitalt. Det betyder, at der ikke længere er stempler og underskrifter på tilladelserne. En tilladelses ægthed og gyldighed er altså ikke betinget af stempel og underskrift fra politiet. 

Ved ind- og udførsel af skydevåben i EU kan tilladelsen kontrolleres i Internal Market Information System, IMI.

I situationer, hvor der opstår tvivl om en tilladelses ægthed og gyldighed, kan politiet i Danmark kontaktes på mvjyl-pac-vaaben@politi.dk og telefonnummer 0045 70 20 14 73. Telefontiden er mandag-torsdag kl. 10-15 og fredag kl. 10-13. Bemærk venligst, at mails ikke må indeholde personfølsomme oplysninger.

 

Brug din digitale tilladelse, når du køber ammunition

Hvis du kan forevise din våbentilladelse digitalt, fx via din telefon eller tablet, behøver du ikke at medbringe den printede tilladelse, når du køber ammunition. Det skyldes, at våbenhandleren ikke længere behøver at skrive ammunitionskøb på den fysiske tilladelse.

 

Scan dine andre tilladelser

Du kan scanne alle dine våbentilladelser ind og bruge dem på præcis samme måde. Det betyder, at du kan nøjes med at forevise dem digitalt, når du fx er på jagt eller skal hente ammunition. Du kan for eksempel scanne dine tilladelser ind og opbevare dem i digital post.  

 

Tilladelser kommer som brevpost, hvis du er fritaget for digital post

Du modtager stadig dine våbentilladelser med fysisk post, hvis du er fritaget for digital selvbetjening. Du skal derfor ikke foretage dig noget i den forbindelse. 

Leder du efter selvbetjeningen?

Du kan ansøge om forskellige typer våbentilladelse på selvbetjeningen

Gå til selvbetjeningen

Kontakt Tilladelser

Hvis du har spørgsmål eller har brug for hjælp til din ansøgning, kan du kontakte enheden for Tilladelser

Se kontaktoplysninger