Spring til hovedindhold

Forslag

Fyns Politi

Nyhed

8. juni 2023 08:30

Fyns Politi har anholdt fire personer for omfattende svindel af ældre

Fyns Politi har den 7. juni 2023 anholdt og sigtet fire personer for svindel af ældre kvinder i hele landet.

Tre af personerne blev anholdt ved en politiaktion onsdag den 7. juni. Den fjerde person afsonede en anden straf i fængsel, men er nu anholdt og fremstilles med to af de andre anholdte i grundlovsforhør ved retten i Svendborg torsdag med anmodning om varetægtsfængsling. Den sidste person er sigtet men fremstilles ikke i grundlovsforhør


De fire sigtede er:

- En 27-årig mand fra Sydfyn (uden fast bopæl)
- En 23-årig mand fra Svendborg Kommune
- En 28-årig mand fra Nyborg Kommune
- En 21-årig mand der pt. afsonede en anden fængselsdom

 

Groft bedrageri af ældre borgere

Alle fire personer er sigtet for groft bedrageri og mistænkes for at have kontaktet ældre borgere telefonisk, og udgivet sig for at være fra Nets eller banken. De ældre borgere er blevet overtalt til at udlevere betalingskort og koder til en person, der er mødt op på de ældre borgeres adresse, hvorefter de er blevet snydt for store beløb.
Indtil videre sigtes de anholdte for 29 forhold begået på Fyn og i Jylland for over 350.000 kroner, men politiet forventer, at der kan komme væsentlig flere sigtelser til – ligesom det ikke kan udelukkes, at der vil ske flere anholdelser.

Vicepolitiinspektør Michael Lichtenstein i Fyns Politi siger: - De her kriminelle udnytter og bedrager nogle af de mest sårbare personer i vores samfund. Det er selvfølgelig godt, at vi nu har fået de her personer stoppet, anholdt og sigtet. 

 

 

Effektiv efterforskning på tværs af flere politikredse

 Efterforskningen har stået på siden slutningen af marts i år, hvor en række sydfynske borgere blev udsat for netop disse bedragerier. Fyns Politi har i den forbindelse samarbejdet tæt med en række af landets andre politikredse, der har haft tilsvarende sager. 

I forbindelse med efterforskningen efterlyste Fyns Politi den 25. maj 2023 en formodet gerningsperson med fotos fra en pengeautomat, hvor han havde misbrugt hævekort tilhørende ældre kvinder fra Odense. Læs pressemeddelelse her. På baggrund af henvendelser fra offentligheden blev han identificeret som en 17-årig mand fra Sydsjælland, og i Pinsen blev han sigtet for fem forhold begået i Odense.

Nordjyllands Politi har den 26. maj 2023 varetægtsfængslet en 34-årig mand og har også onsdag foretaget anholdelse og varetægtsfængsling af en 30-årig mand, der mistænkes for at deltage i denne form for kriminalitet.

Københavns Politi har i går onsdag foretaget tilsvarende anholdelser i København. Læs pressemeddelelse her

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi anholdt den 1. juni  2023 seks personer for tilsvarende kriminalitet. Læs her

Vores efterforskning skal nu afdække, om der er sammenhæng mellem disse netværk og personer. Det gode tætte samarbejde med landets øvrige politikredse fortsætter, og vi håber, at vi med dagens anholdelser har fået sat en stopper for disse kriminelle, der kan blive draget til ansvar for deres gerninger – siger Michael Lichtenstein.

Der vil blive afholdt grundlovsforhør torsdag den 8. juni 2023 klokken 09.30 ved Retten i Svendborg Anklagemyndigheden ved Fyns Politi forventes at anmode om lukkede døre.
 

Sådan undgår du at blive snydt:

Udlever aldrig dine kort og oplysninger til fremmede
Udlever aldrig dine koder
Hvis du er i tvivl, så afbryd samtalen og ring til bankens hovednummer
Hvis det er gået galt, så er det vigtigt at anmelde til politiet

Pressekontakt 

Kommunikationsrådgiver Sunniva Pedersen-Reng
Kommunikationsrådgiver Mads Boel
Pressetelefon: 9135 7902
E-mail: fyn-kommunikation@politi.dk

 

Læs mere om pressekontakt

14. juni 2024

Fyns Politi

Fyns Politi efterlyser gerningsperson til hærværk på Assens Rådhus

Tirsdag og onsdag den 11. og 12. juni er Assens Rådhus blevet udsat for hærværk. Fyns Politi offentliggør fotos af gerningsmanden og beder offentligheden om hjælp.

13. juni 2024

Fyns Politi

To personer fundet døde på en adresse i Næsby i Odense

Fyns Politi modtog i dag kl. 9.22 en anmeldelse fra en bekymret borger, der ikke havde været i kontakt eller set livstegn fra sine naboer i noget tid. På baggrund af den bekymring, kørte Fyns Politi til adressen i Næsby i Odense,hvor husets beboere blev fundet afgået ved døden.

12. juni 2024

Fyns Politi

To personer anholdt og sigtet for gaderøverier i Nyborg

Fyns Politi i Nyborg har i morges anholdt og sigtet to personer for to gaderøverier. Der er tale om to mænd fra lokalområdet begge 20 år gamle. Den ene af personerne fremstilles i grundløvsforhør i dag kl 13 ved Retten i Svendborg.