Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

2. oktober 2024 11:21

Forvaringsdom for overgreb mod to ekskærester

52-årig mand dømt for bl.a. langvarig frihedsberøvelse, grov vold og voldtægt mod to kærester.

Glostrup Ret, Københavns Vestegns Politi

Foto: Rigspolitiet

Manden var tiltalt for omfattende overgreb mod de to unge kvinder. I perioden august 2018 til maj 2021 udsatte han sin daværende kæreste for omfattende psykisk vold, hvor han bl.a. bestemte, hvem hun måtte se, hvornår hun måtte sove, og hvornår hun måtte forlade deres fælles adresse i Rødovre. Manden udsatte også kvinden for langvarig frihedsberøvelse, gentagne tilfælde af vold og mange voldtægter. Han truede hende desuden flere gange med både pistol og kniv.

 

I perioden september 2022 til april 2023 gentog mønstret sig med en ny kæreste, som ligeledes blev udsat for langvarig frihedsberøvelse, trusler, vold og voldtægt.

 

I april 2023 henvendte den unge kvinde sig til politiet, som efterfølgende anholdt manden, der blev varetægtsfængslet. Da den tidligere kæreste, som var sammen med manden fra 2018 til 2021, hørte om fængslingen, gik hun også til politiet.

 

Sagen blev forelagt Retslægerådet, som anbefalede, at manden blev idømt forvaring, og det blev også resultatet, da dommen faldt i dag i Retten i Glostrup. Det var især de mange voldtægter, som retten lagde til grund for den tidsubegrænsede straf.

 

“Det er meget grove overgreb, han har udsat kvinderne for. Selvom nogle af forholdene ligger langt tilbage i tiden, var en enig domsmandsret ikke i tvivl. Kvindernes troværdige forklaringer var afgørende for domfældelsen. Retten lagde vægt på, at kvinderne ikke havde talt sammen, men fortalte troværdigt om de samme ting, som den tiltalte havde udsat dem for,” siger anklagerfuldmægtig Trine Ellekær efter dommen og tilføjer:

“Dommen viser, at retssystemet tager disse anmeldelser meget alvorligt. Jeg håber, at dommen kan give andre kvinder, som har været udsat for lignende ting, mod til at anmelde det til politiet.”

 

Den 52-årige mand har anket dommen til landsretten.

Pressekontakt

Telefon: 4026 3704
E-mail: kbhv-presse@politi.dk

27. september 2024

Københavns Vestegns Politi

Syv hooligans dømt for ulovlig tvang

Syv unge mænd hver idømt fem måneders fængsel i sag om fodboldtrøje

20. september 2024

Københavns Vestegns Politi

Straksdom: Idømt fængsel for omfattende kontaktbedrageri af ældre

En 37-årig mand er blevet idømt et år og tre måneders fængsel for kontaktbedrageri og hvidvask af over 400.000 kroner. Manden har bedraget en række ældre personer flere steder på Sjælland

10. september 2024

Københavns Vestegns Politi

Idømt livstid i drabssag

En 28-årig mand deltog ikke i selve drabet, men blev alligevel idømt fængsel på livstid i en drabssag fra Brøndby, hvor han blandt andet sørgede for flugtkøretøjet.