Spring til hovedindhold

Forslag

Fremmedkriger anholdt i Københavns Lufthavn

En fremmedkriger med dansk statsborgerskab er tirsdag aften anholdt i Københavns Lufthavn ved sin ankomst til Danmark. Den pågældende fremstilles i grundlovsforhør onsdag med begæring om varetægtsfængsling.

Københavns Vestegns Politi

En 22-årig dansk statsborger blev tirsdag aften anholdt af Københavns Vestegns Politi ved indrejsen til Københavns Lufthavn fra Tyrkiet. 

Den pågældende har siden 2017 været varetægtsfængslet in absentia og internationalt efterlyst. 

Den 22-årige blev den 3. maj 2019 begæret udleveret fra Tyrkiet for overtrædelse af straffelovens § 114 e (fremme af en terrororganisations virke), § 114 e, jf. § 21, jf. § 23 (medvirken til, at en anden forsøger at fremme en terrororganisations virke), § 114 j, stk. 1, jf. stk. 3 (indrejse og ophold i forbudszone), § 114 c, stk. 3 (at lade sig hverve til at begå terror) og § 114 c, stk. 3, jf. § 23 (medvirken til, at en anden lader sig hverve til at begå terror). 

Den 22-årige vil blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Glostrup onsdag den 8. juli 2020 med henblik på varetægtsfængsling. Der vil i den forbindelse blive anmodet om lukkede døre.

Københavns Vestegns Politi kan derfor ikke kommentere sagen yderligere på nuværende tidspunkt.

Flere nyheder

12. august 2020

Københavns Vestegns Politi

Ransagning mod Urban Go

Københavns Vestegns Politi har her til formiddag ransaget to adresser med relation til firmaet Urban Go

7. august 2020

Københavns Vestegns Politi

Skolestart: Pas på de små i trafikken!

Mandag er første skoledag for mange – og dermed starten for en del små trafikanters allerførste ture til og fra skole. De næste uger holder politiet et ekstra vågent øje på skolevejene, lige før klokken ringer ind.

5. august 2020

Københavns Vestegns Politi

17-årig idømt 3 1/2 års fængsel for voldtægt

Retten i Glostrup har her til eftermiddag dømt en 17-årig for voldtægt begået i maj i Taastrup. Han blev samtidig idømt en advarsel om udvisning.

Afvis cookies