Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

12. februar 2024 11:17

Hovedmand dømt for menneskehandel

Rumænsk mand idømt 2,5 års fængsel og udvisning for menneskehandel med kvinder til prostitution.

Mikrofon i retten

En 37-årig rumænsk mand er blevet idømt to et halvt års fængsel for menneskehandel og rufferi. Manden er samtidig blevet udvist af Danmark for bestandigt.

 

Den 37-årige har også været sigtet for voldtægt ved andet seksuelt forhold en samleje og for at have tvunget en af kvinderne til at få tatoveret hans navn på kroppen. Disse forhold blev manden ikke dømt for.

 

Ifølge politiets efterforskning var den 37-årige hovedmand i et netværk af udenlandske kriminelle, som udnyttede rumænske kvinder til prostitution. Efterforskningen er sket i tæt samarbejde med Europol samt spansk, belgisk, fransk og rumænsk politi. I Danmark har gruppen udført deres kriminalitet i det storkøbenhavnske område herunder på en adresse i Hvidovre.

 

”Dommen er resultatet af en omfattende efterforskning i samarbejde med udenlandske myndigheder, der har medført, at vi nu har fået hovedmanden dømt og udvist fra Danmark med indrejseforbud for bestandigt. Den viser klart og tydeligt, at denne form for kynisk udnyttelse af sårbare kvinder til prostitution er noget, der bliver set meget alvorligt på.”, siger en af sagens anklagere Irina Riismøller

 

Det er den anden dom, der falder i sagen. I juni 2023 blev en 38-årig rumænsk mand idømt 4 måneders fængsel for medvirken til rufferi. Hovedforhandlingen mod to yderligere personer i sagskomplekset er berammet til marts 2024.

 

Af hensyn til den fremtidig sag blev retsmødet i fredags ført for lukkede døre. Dette forhold gør også, at anklagemyndigheden kun kan give få kommentarer til sagen for nu.

 

Retssagen i fredags ved Retten i Glostrup blev behandlet som en tilståelsessag, og den 37-årige rumænske mand modtog dommen.

 

Tidligere pressemeddelelser i sagen:

 

Anholdelse

 

Tiltale

 

 

Pressekontakt

Telefon: 4026 3704
E-mail: kbhv-presse@politi.dk

10. juli 2024

Københavns Vestegns Politi

Politiet råder: Hjælp dine forældre og bedsteforældre mod svindlere

For tiden lokker svindlere kreditkort og PIN-koder ud af ældre eller overtaler dem til at overføre penge for at lænse deres konto. Tal med dine ældre familiemedlemmer, så de ikke mister store beløb, opfordrer efterforskningsleder.

4. juli 2024

Københavns Vestegns Politi

Tre narkohandlere fik i alt 38 års fængsel

Retten i Glostrup har idømt tre mænd henholdsvis 11, 13 og 14 års fængsel for salg af store mængder amfetamin og kokain i 2023.

21. juni 2024

Københavns Vestegns Politi

Rocker dømt for skyderi

26-årig medlem af rockerklub idømt 5 års fængsel i forbindelse med skudepisode i Brøndby Strand