Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

17. august 2022 13:49

Knaldende bil tilbageholdt af politiet

Københavns Vestegns Politi har tilbageholdt en bil i over to måneder, efter den afgav høje knald under kørsel. Katalysatoren var fjernet og motorens elektronik ændret, så udstødnings-gasserne røg direkte ud i atmosfæren. Først efter et værksted miljøgodkendte bilen, kom den på gaden igen.

Betjent ved bil

En færdselspatrulje blev fredag aften den 10. juni opmærksom på en BMW 318i-personbil, som kørte på Hvidovrevej med nogle høje knald.
 
Patruljen standsede bilen, og det viste sig, at knaldene opstod, fordi katalysatoren var fjernet.
 
En katalysator er en lovpligtig forureningsbegrænsende del af udstødningssystemet til at nedbryde farlige partikler og gasser fra motoren, så de ikke ledes direkte ud i natur, miljø og atmosfære. 
 
Er en bils forureningsbegrænsende udstyr ikke lovligt, kan politiet ifølge færdselsloven tilbageholde bilen, til et autoriseret værksted godkender, at den opfylder gældende miljøkrav.
 
Derfor fik politiet kørt bilen direkte på værksted med en autotransport. Det protesterede ejeren over og ønskede, at retten tog stilling til politiets tilbageholdelse af bilen. Retten i Glostrup afsagde siden en kendelse, som godkendte tilbageholdelsen.
 
Den 24-årig fører og ejer af bilen er nu sigtet for at fjerne katalysatoren og ændre en elektronisk styreboks i motoren, så udstødningen afgav flammer og knald fremfor at beskytte miljøet. 
 
”Reglerne om miljøforurening i færdselsloven er klare: Hvis der er pillet ved det udstyr, som bekæmper forurening, tilbageholder politiet bilen, til den er godkendt af et autoriseret værksted. Punktum. Det er noget, vi håndhæver, og nogen bliver slemt overraskede over konsekvensen,” siger politiassistent Erik Andersen, færdselsafdelingen i Københavns Vestegns Politi.
 
En konstruktiv ændring af udstødningssystemet er en bødesag men dertil kan løbe ganske store omkostninger til reparation og lovliggørelse af udstødnings- og motorsystemer samt evt. opbevaring af bilen. 
 
I går blev den temmelig dyre BMW godkendt af værkstedet og frigivet af politiet efter over to måneders tilbageholdelse. 

Pressekontakt

Telefon: 4026 3704
E-mail: kbhv-presse@politi.dk

Flere nyheder

20. september 2022

Københavns Vestegns Politi

Vestegnens Politi Cup er nomineret til Den Kriminalpræventive Pris

Et stort kriminalitetsforebyggende samarbejde mellem de 11 kommuner på Vestegnen, Brøndby IF, Hovedstadens Beredskab og Københavns Vestegns Politi er nomineret til Den Kriminalpræventive Pris 2022.

20. september 2022

Københavns Vestegns Politi

Kvinde dømt for mandatsvig for 1,1 mio. kr. mod familiemedlem

45-årig kvinde fra Albertslund dømt for at misbruge adgang til ældre familiemedlems konto.

16. september 2022

Københavns Vestegns Politi

12 unge dømt for at deltage i masseslagsmål i Hvidovre

To grupper af unge dømt efter at have aftalt et masseslagsmål på Friheden Station.

Forslag