Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

17. januar 2021 01:38

Mistænkelig genstand uskadeliggjort

De evakuerede borgere i området omkring Gyngemose Parkvej i Gladsaxe er nu i gang med at vende tilbage til deres boliger. Sideløbende fortsætter efterforskningen

Københavns Vestegns Politi

Københavns Vestegns Politi modtog lørdag kl. 14.20 anmeldelse fra en mand om, at der var monteret en mistænkelig genstand på hans bil, som holdt parkeret på Gyngemose Parkvej. 
 
Politiet foretog straks udrykning til stedet og foretog afspærring og evakuering af et større antal beboere. Samtidig blev Forsvarets sprængningseksperter (EOD) rekvireret til stedet.

EOD foretog en række undersøgelser af den mistænkelige genstand, og idet det ikke kunne udelukkes, at der kunne være tale om en form for bilbombe, blev genstanden destrueret på stedet. Herefter kan beboerne vende tilbage til deres boliger. 

 

Politiet betragter sagen med meget stor alvor

”Sagen efterforskes som drabsforsøg. Det er på nuværende tidspunkt vurderingen, at der sandsynligvis har været tale om en genstand, som kunne have forårsaget en eksplosion, men det skal yderligere tekniske undersøgelser klarlægge endeligt”, siger fungerende politiinspektør Peter Malmose

Han oplyser endvidere, at motivet bag handlingen ikke ligger fast: 
”Det er for tidligt at fastslå, hvad der ligger bag. Vi kan på nuværende tidspunkt ikke afvise, at hændelsen kan have forbindelse til uoverensstemmelser i rocker- og bandemiljøet, men det skal efterforskningen afdække nærmere”.

 

Borgerne har udvist stor tålmodighed

På grund af situationens alvor var det nødvendigt at foretage en flere timer lang evakuering af et stort antal beboere i området. De pågældende blev i samarbejde med Gladsaxe Kommune evakueret til en lokalitet, hvor de gældende COVID-bestemmelser kunne opretholdes, og hvor de kunne modtage bespisning.

”De berørte borgere har udvist stor tålmodighed og forståelse for nødvendigheden af denne evakuering, og det er vi meget taknemmelige for”, udtaler Peter Malmose afslutningsvis. 

Københavns Vestegns Politi opfordrer alle der er i besiddelse af oplysninger, som kan være relevante for sagen til at rette henvendelse på tlf. 114.

Københavns Vestegns Politi har på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer til efterforskningen af sagen. 
 

Flere nyheder

14. april 2021

Københavns Vestegns Politi

Nye nærpolitienheder i Høje Gladsaxe og Ishøj Bycenter

Det er nu besluttet, at de nye nærpolitienheder i Gladsaxe og Ishøj kommer til at ligge i boligkvarteret Høje Gladsaxe og i Bycentret i Ishøj i tæt tilknytning til boligområdet Vildtbanegård.

14. april 2021

Københavns Vestegns Politi

To mænd fængslet for brand mod testcenter

Retten i Glostrup har netop varetægtsfængslet to mænd på 49 og 51 år, som politiet sætter i forbindelse med forsætlig brandstiftelse – blandt andet mod et Covid-19 testcenter i Ballerup.

6. april 2021

Københavns Vestegns Politi

Særligt corona-tilsyn i Ishøj, Brøndby og Gladsaxe

I de tre kommuner må liberale erhverv ikke genåben som i resten af politikredsen