Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

16. december 2019 10:40

Stor mængde fyrværkeri beslaglagt

Tirsdag aften beslaglagde Københavns Vestegns Politi ca. 2,5 ton ulovligt opbevaret fyrværkeri og ulovlige kanonslag i Brøndby. En 45-årig mand er sigtet i sagen.

Patruljebiler, Københavns Vestegns Politi

Efter forudgående efterforskning ransagede Københavns Vestegns Politi tirsdag eftermiddag og aften (10-12-2019) en industriejendom på Midtager i Brøndby. 

Mistanken, som gik på ulovlig opbevaring af fyrværkeri, viste sig at holde stik, da politiet fandt paller og containere med store mængder såkaldt konsumfyrværkeri – dvs. lovligt fyrværkeri som batterier, fontæner og raketter – til en foreløbig anslået vægt på ca. 2,5 ton inkl. emballage.

Det kræver tilladelse at opbevare fyrværkeri, og ejeren havde kun tilladelse til at opbevare en væsentlig mindre mængde – svarende til fem kg i såkaldt NEM-værdi (Netto Eksplosivstof Mængde), som er mængden af krudt.   

Desuden blev der fundet kasser med store kanonslag – omkring 1.600 styk, som pr. definition er ulovlige ifølge fyrværkeriloven:

-        Man skal holde sig helt væk fra at købe kanonslag, krysantemumbomber og andre farlige eksplosiver. Det er ulovligt, farligt og noget politi og anklagemyndighed retsforfølger. Kommer nogen alvorligt til skade, kan det koste fængselsstraf. Køb kun godkendt fyrværkeri hos almindelige salgssteder, siger politikommissær Jeff Kongedam, Københavns Vestegns Politi.

Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste, som har ekspertise i eksplosiver, blev rekvireret på grund af den store mængde og håndterede afhentningen af fyrværkeriet. 

Der er rejst en foreløbig sigtelse mod 45-årig mand fra Hvidovre for at opbevare fyrværkeri over tilladt mængde og for at besidde de mange kanonslag. 

Når politiet er færdige med sine undersøgelser og opgøre den samlede NEM-værdi, skal anklagemyndigheden vurdere sagen juridisk i forhold et til et strafferetligt efterspil. 
 

Flere nyheder

5. marts 2021

Københavns Vestegns Politi

Dømt for vanvidskørsel

29-årig mand idømt 6 måneders fængsel for blandt at have kørt mod færdselsretningen, da han forsøgte at køre fra politiet.

5. marts 2021

Københavns Vestegns Politi

Corona-patruljer arbejder videre i Ishøj

Næsten 1.000 gange har Københavns Vestegns Politis ekstra corona-patruljer foreløbig ført tilsyn i Ishøj – og det fortsætter i den kommende tid.

26. februar 2021

Københavns Vestegns Politi

Ishøj: Styrket corona-indsats i weekenden

Københavns Vestegns Politi fastholder den ekstraordinære corona-patruljering i Ishøj i de kommende dage.