Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

21. september 2020 13:38

Uddrag af døgnrapport fra fredag den 180920 kl 0700 til mandag den 210920 kl 0700

Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi og app’en POLITI. Følg os på Twitter: @MVSJPoliti.

Døgnrapport

Weekendens anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Algade, Nykøbing Sj.
Unionsvej, Køge
Theilgaards Alle, Køge
Tangmosevej, Køge
Egebjergvej, Abildøre, Vig
Smedelundsgade, Holbæk

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Ravnsholt, Himmelev, Roskilde
Regstrupparken, Regstrup
Poppelvej, Nykøbing Sj.
Fasanvænget, Jyllinge
Fjordvænget, Vig
Egebjergvej, Nykøbing Sj.
Jernaldermarken, Himmelev, Roskilde

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Skovbrynet, Jyderup Lyng, Vig

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen


Fredag – lørdag:


Ulovlig fangst af finker – Omya Stevns Kridtbrud, Sigerslev, Store-Heddinge – Stevns

Kl. 11.00 blev to mænd sigtet for at overtræde jagtloven, da vi ved brug af en gammel mellemøstlig metode fangede 12 små trækfugle af finkearten ”Stillits”. Mændene havde smurt muselim på nogle grene, som de satte op i et buskads, og når finkerne landede på grenene sad de fast og kunne ikke komme fri. De to mænd på 27 og 38 år fra Holbæk blev afhørt til sagen, som de erkendte, men de var ikke klar over, at det var ulovligt. Mændene havde fuglene i bur, og de havde ikke lidt overlast. Anmeldelsen om den ulovlige fuglejagt fik politiet fra en fuglekigger, som vidste at det var en almindelig måde at fange fugle på i mellemøsten, og at fuglene blev fanget som delikatesse. Politiet slap efterfølgende fuglene fri igen, og de var alle flyvende. De to sigtede kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Spirituskørsel og falsk kørekort - Lerskovvej/Dyndledsvej, Enderslev, Hårlev- Stevns

Kl. 13.18 standsede politiet en 47-årig mand fra Fakse Ladeplads, som var kraftigt påvirket af spiritus. Han fremviste et kørekort, som viste sig ikke at være ægte. Manden var frakendt førerretten i forbindelse med en tidligere sag om spirituskørsel. Den 47-årige blev anholdt og sigtet for spirituskørsel, kørsel i frakendelsestiden og dokumentfalsk. De falske kørekort blev beslaglagt til sagen. Manden fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når politiet har fået svaret på analysen af blodprøven, vil den 47-årige høre mere i sagen.

 

Fartbølle uden kørekort – Skovvejen, Mørkøv – Holbæk

Kl. 17.44 målte politiets videobil en personbil, som kørte på strækningen ad Skovvejen i Mørkøv. Først blev bilen målt med en hastighed på 140 km/t, selvom den tilladte hastighed på stedet er 90 km/t. Bilisten fortsatte videre ad Skovvejen, hvor han blev målt til at køre 120 km/t selvom hastighedsbegrænsningen nu var 70 km/t. Bilen blev standset, hvor det viste sig, at føreren af bilen, en 28-årig mand fra Stenløse, ikke havde erhvervet kørekort. Han blev sigtet for at køre for hurtigt og for at køre uden førerret. Sagen vil blive lagt op til en klækkelig bøde og en betinget frakendelse af førerretten.

 

Butikstyv med hash på lommen – Stationscentret, Roskilde

Kl. 18.47 blev en 27-årig kvinde fra Ballerup sigtet for butikstyveri, da hun havde stjålet kaffe, fire energidrik og en cardigan i Føtex. Hun blev opdaget af personalet, som kontaktede politiet, idet hun foruden tyvekosterne havde en plade hash på sig. Patruljen sigtede kvinden for narkobesiddelse og beslaglagde hashen, som blev kontrolvejet til lige knap 100 gram. Kvinden fik herefter lov til at gå, men kan forvente at høre mere fra politiet, når sagerne skal afgøres. Butikken fik varerne retur og havde intet erstatningskrav. 

Brand på genbrugsplads – Vestre Hedevej, Roskilde

Kl 02.23 fik politi og brandvæsen et alarmopkald om, at der var røgudvikling på genbrugspladsen på Vestre Hedevej. Det viste sig, at der var ild i en stor bunke haveaffald/ træflis, som blev opmagasineret ved en virksomhed. Brandvæsnet gik i gang med det omfattende slukningsarbejde. Røgsøjlen gik lige op i luften og var ikke giftig. Brandvæsnet fik kontrol over ilden, så den ikke spredte sig. Ilden var grundet den omfattende mængde affald ikke let at slukke helt, men kunne ifølge brandvæsnet tage omkring en uge at efterslukke. Politiet har i samarbejde med brandvæsnet fulgt brandforløbet nøje, herunder om der skulle foretages yderligere foranstaltninger end den kontrollerede nedbrænding af oplaget af affald.

Blufærdighedskrænkelse – S-toget, Solrød-Karlslunde.

Kl. 03.00 anmeldte en 16-årig ung kvinde fra København, at hun og en gruppe veninder sad i S-toget fra Køge mod København, og at de kort forinden havde været udsat for blufærdighedskrænkelse. I toget skråt over for de unge kvinder havde siddet en mand, som omkring Solrød Station blottede sig for dem. Han havde desuden masturberet foran kvinderne, og var stået af på Karlslunde station.

Manden beskrives som: Omkring 50 år, kraftig af bygning, iført sort jakke, shorts, sorte strømper og sko.

En patrulje blev sendt til Karlslunde for at lede efter manden, men fandt ikke frem til ham. Borgere som har set den beskrevne mand i toget eller på Karlslunde station, og som kan komme med oplysninger i sagen, bedes kontakte politiet på tlf. 114.

 

Lørdag – søndag:

 

Spirituskørsel – Vordingborgvej / Tessebøllevej, Herfølge – Køge

Kl. 08.01 fik politiet en anmeldelse om, at en bilist var set køre slingrende ad Vordingborgvej, så bilisten var blevet standset og tilbageholdt af anmelderen, som nu ønskede politiet til stedet. En patrulje fik i Herfølge kontakt til både anmelderen og den standsede trafikant, som var en 28-årig kvinde fra Karise. Hun blev skønnet påvirket af spirituspåvirket, hvilket blev bekræftet ved den alkometertest, som hun deltog i. Den 28-årige kvinde blev derfor sigtet for spirituskørsel og kortvarigt anholdt frem til kort før kl. 09.00 i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Der var ikke sket nogen uheld i forbindelse med kvindens slingrende kørsel. Kl. 10.49 fik politiet en henvendelse fra en taxachauffør, som havde haft lidt problemer med en kvinde og betalingen for en tur hen til en bil, som hun nu var kørt fra stedet i. Politiet fik ud fra anmelderens oplysninger mistanke om, at der kunne være tale om den samme kvinde, som tidligere var blevet anholdt for spirituskørsel. På Tessebøllevej fandt politiet den samme personbil kørende og atter med den 28-årige bag rattet. Da hun ikke var blevet ædru siden sidste sigtelse og anholdelse, blev hun igen sigtet for spirituskørsel og anholdt kortvarigt i forbindelse med udtagelse af endnu en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Når analyserne af de to blodprøver foreligger, vil hun høre nærmere fra politiet omkring sagernes afgørelse. Den 28-årige kan nok ligeledes forvente en henvendelse fra taxachaufføren, som har penge til gode for den kørte taxatur.

 

Uorden på torvet – Hestetorvet, Roskilde

Kl. 14.05 rykkede politiet ud til Hestetorvet, idet en formentlig spirituspåvirket kvinde gik rundt og generede de mennesker, som var forsamlet i området til noget live musik. Under anmeldelsen sad hun på en bænk, men råbte og skreg efter de forbipasserende. Politiet fik på torvet kontakt til en spirituspåvirket, 67-årig kvinde fra Roskilde, som blev frihedsberøvet med henblik på anbringelse i detentionen til afrusning. Hun blev nemlig vurderet ude af stand til at tage vare på sig selv, ligesom ro og ordenen blev genoprettet for de tilstedeværende. Kvinden blev ikke sigtet for noget og blev løsladt sidst på eftermiddagen efter nogle timer i politiets varetægt. Flere ruder knust – Duevej, Viby Sj. – Roskilde Kl. 14.50 anmeldte en 45-årig mand fra Viby Sj., at han netop havde hørt et skud og efterfølgende konstateret, at bl.a. bagruden på hans bil var ødelagt. Ingen var kommet til skade, men en patrulje kørte til den private adresse, hvor politiet kunne konstatere, at bagruden på anmelderens bil var ødelagt. Derudover var en rude i garagen ødelagt, ligesom anmelderen oplyste, at noget havde ramt et vindue i huset. Ved nærmere undersøgelse på anmelderens adresse fandt politiet et projektil, som blev sikret som bevis i sagen. Politiet forsøger at få identificeret den person, der formentlig har affyret et skud i området og også for at få klarlagt, om der kunne være tale om et vådeskud. Politiet har ingen øvrige oplysninger om skyderi i området eller tilskadekomst hos nogen. Politiet i Roskilde hører gerne fra personer, der måtte have hørt eller set noget usædvanligt i området lørdag eftermiddag i relation til sagen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

 

Fartkontrol medførte mange sigtelser – bil beslaglagt – Slagelsevej, Gørlev – Kalundborg

Kl. 16.05 foretog færdselspolitiet en hastighedskontrol af en bilist, der kørte ad Slagelsevej i nordlig retning i Gørlev. Bilisten blev målt til at køre med mindst 69 km/t, selv om højst tilladte hastighed var 50 km/t. Bilisten viste sig at være en 25-årig mand fra Slagelse, som ikke kunne fremvise et kørekort til politiet. Han var nemlig i forvejen frakendt førerretten og måtte derfor ikke være fører af et kørekort, hvor et kørekort kræves. Desuden mistænkte færdselspolitiet ham for at være påvirket af narkotika under kørslen, så han blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

 

Ved visitationen fandt politiet ham i besiddelse af 15 gram hash og godt et gram ecstasy, så han blev også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Politiet kunne også ved en nærmere kontrol af den 25-åriges personlige forhold konstatere, at det nu var tredje gang inden for de seneste tre år, at han blev afsløret i at køre bil trods manglende førerret. Han blev derfor gjort bekendt med, at bilen ville blive beslaglagt med henblik på senere konfiskation. Den beslutning var den 25-årige ikke enig i og ønskede derfor beslaglæggelsen forelagt retten, så en dommer kan tage stilling til, om politiet havde grundlag for at beslaglægge hans bil. Den 25-årige vil under alle omstændigheder høre nærmere fra politiet i anledning af de mange sigtelser mod ham, når sagerne skal afgøres.

Ulovlig knallert – Slagelsevej, Kalundborg

Kl. 16.20 standsede færdselspolitiet en lille knallert med henblik på nærmere kontrol af både knallerten og dens fører. Knallerten blev ført af en 17-årig mand fra Kalundborg, som efterfølgende blev sigtet for kørsel på en ulovlig knallert. Færdselspolitiet kontrollerede hans knallert på et rullefelt, som viste, at knallerten kunne køre 69 km/t mod højst tilladt 30 km/t. Den 17-årige kan nu ud over en bøde også forvente en påstand om betinget frakendelse af retten til at føre knallert.

Ulovlig knallert – Bakkendrupvej, Store-Fuglede – Kalundborg

Kl. 17.10 standsede færdselspolitiet en lille knallert på grund af en mistanke om, at den kunne køre hurtigere end tilladt. Knallerten blev ført af en 17-årig mand fra Gørlev, der blev sigtet for at have foretaget konstruktive ændringer på sin 30-knallert. Et rullefelt målte nemlig knallerten til at kunne køre med mindst 78 km/t mod højst tilladt 30 km/t. Han kan nu ud over en bøde se frem til en påstand om betinget frakendelse af retten til at føre knallert.

Sur gæst knuste rude – Havnegade, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 19.45 anmeldte personalet på et værtshus, at en mandlig gæst var blevet bortvist fra stedet, fordi han ikke længere var ønsket som gæst. Bortvisningen havde gjort gæsten sur, så han havde ødelagt en rude. Politiet kørte til stedet, hvor en rude blev konstateret knust af en ølflaske. En 33-årig mand fra Søborg var identisk med den bortviste gæst, som politiet sigtede for hærværk. Han kan derfor nu også forvente et erstatningskrav ud over den strafferetlige afgørelse på hærværkssagen.

Mange biler og personer forsamlet – Industrivej, Roskilde

Kl. 20.27 fik politiet en anmeldelse om, at en del biler og personer var forsamlet i industrikvartet, hvor kap- og væddeløbskørsel måske kunne risikere at blive afviklet senere. En patrulje kørte til området, hvor politiet talte op mod ca. 50 biler og med to-fire personer i eller ved hver bil. Der foregik ikke kap- eller væddeløbskørsel i området, og det var politiets indtryk, at man var forsamlet i området for at vise køretøjer frem for hinanden. Ud fra de konstaterede forhold fandt politiet ikke grundlag for at sigte nogen for noget, men forblev dog lidt i området for at holde øje med de tilstedeværendes adfærd.

Mange biler og personer forsamlet – Ullsvej, Køge

Kl. 22.23 fik politiet en anmeldelse om, at mange biler og personer var forsamlet i industriområdet ved Ullsvej, hvor der foregik kap- og væddeløbskørsel. Politiet kørte mod området og kunne ved ankomsten dertil lidt senere konstatere, at der ikke længere foregik kap- og væddeløbskørsel. De mange biler var væk fra området, og der var ikke længere personer i større antal til stede. Politiet sigtede ikke nogen for overtrædelse af hverken færdselsloven eller andre love i forbindelse med kontrollen i området.

Spiritus-/narkokørsel – Københavnsvej, Roskilde

Kl. 04.43 anholdt og sigtede politiet en 30-årig mand fra Greve for kørsel i en personbil i både spiritus- og narkotikapåvirket tilstand. Han blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer (mistanke om kokain).

Brandundersøgelse – Trekroner Forskerpark, Roskilde

Kl. 05.02 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en mindre brand i en træhytte ved Trekroner-søen. Det viste sig, at træhytten var placeret ved siden af en bålplads, men nogen havde tilsyneladende startet en mindre brand inde i træhytten. Efter brandvæsnets slukningsarbejde kunne politiet konstatere, at der var sodskader indvendigt i hytten. Politiet har nu optaget rapport om branden i et forsøg på at klarlagt brandårsagen og hvem, der kan stå bag den uhensigtsmæssige afbrænding i området.

Politiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket noget i området forud for anmeldelsen om branden ved træhytten. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.


Søndag – mandag:

 

Ulovlig slæbning på motorvejen – Lellinge, Køge

Kl. 09.40 fik politiet anmeldelse om, at en kassebil trak en anden kassebil med slæbetov på motorvejen, hvilket ikke er lovligt ifølge færdselsloven. Anmelderen oplevede, at bilerne blev ført med høj hastighed ad Sydmotorvejen mod nord. En patrulje blev sendt til Sydmotorvejen, hvor de traf de to kassebiler tæt ved afkørsel 33, Lellinge, hvor bilerne blev ledt af motorvejen og parkeret. I bilerne traf politiet tre mænd fra Polen, hvoraf de to mænd ikke havde noget legitimation på sig. Alle mændene blev anholdt mens politiet fik klarlagt mændenes identitet. De tre mænd på 35, 47 og 50 år, alle fra Polen med adresse i Nørre- Alslev. De to førere af kassebilerne blev sigtet for at overtræde reglerne i bekendtgørelse om slæbning af køretøjer. Den 47-årige og den 50-årige blev desuden sigtet for at ikke at medbringe ID. Herefter blev mændene løsladt, men de sigtede kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Udenlandsk varebil indbragt efter uheld - Kalundborgvej/Strarreklintevej , Hørve – Odsherred

Kl. 16.04 skete et mindre uheld på Kalundborgvej, da en varebil bremsede kraftigt op, så den bagvedkørende personbil måtte bremse og undvige højre om varebilen for at undgå påkørsel. Personbilen, som blev ført af en 48-årig mand fra Falster, kørte ud i højre siden af rabatten efter undvigemanøvren. Varebilen foran begyndte samtidig at svinge til højre, hvorved den påkørte fronten af personbilen. Føreren af varebilen standsede ikke efter sammenstødet, men fortsatte videre ad Starreklintevej. Den 48-årige fulgte efter varebilen for at udveksle oplysninger til brug for forsikringen. Varebilen kørte ind på en ejendom, hvor den 48-årige fandt bilen parkeret uden fører. Han tilkaldte politiet til at hjælpe med at finde frem til føreren af bilen. En patrulje kørte til ejendommen, hvor det blev klarlagt, at en 23-årig mand fra Rumænien havde ført varebilen. Bilen var en rumænsk indregistreret varebil, som politiet ikke skønnede var i lovlig og forsvarlig stand. Bilen blev indbragt til nærmere undersøgelse af bremser, bremselys, blinklys og fejl/mangler i øvrigt. Politiet optog rapport i sagen om færdselsuheldet for at belyse omstændighederne omkring sammenstødet. Den 23-årige og bilens ejer kan forvente at høre mere fra politiet, når bilen er undersøgt.

En ulovlig knallert kan koste kørekortet – Roskildevej, Benløse – Ringsted

Kl. 17.17 foretog politiet en hastighedsmåling af en lille knallert, som kørte 56 km/t, selvom den højst må køre 30 km/t. Føreren, en 16-årig ung mand fra Jystrup Midtsj. Havde ikke præmiekvitteringen med på den lovpligtige ansvarsforsikring og blinklyset på knallerten virkede ikke. Den 16-årig blev sigtet for at overtræde færdselsloven og kan nu forvente en bøde og en betinget frakendelse af sit knallertkørekort.

Brand i knallert – Haslevvej, Ringsted

Kl. 19.05 kom et alarmopkald om brand i en knallert, som stod på en tidligere dunfabriks område. Ilden blev slukket før den spredte sig til bygningen eller andet. Politiet undersøgte knallerten, som viste sig at være en ældre knallert, der var afmeldt i køretøjsregistret. Det var ikke muligt at fastslå brandårsagen, men politiet fandt intet mistænkeligt omkring branden. 

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

19. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 19. april 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 18. april 2024 kl. 07.00 til 19. april 2024 kl. 07.00.

18. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 18. april 2024.

Mand sigtet for brandstiftelse på behandlingssted - Bilist uden kørekort fik taget bilen - Fart på ud for Skills. Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 17. april 2024 kl. 07.00 til 18. april 2024 kl. 07.00.

17. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 17. april 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 16. april 2024 kl. 07.00 til 17. april 2024 kl. 07.00.