Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Døgnrapport

26. februar 2021 16:05

Døgnrapport: opmærksomme borgere forhindrede spirituskørsel. Indbrudstyv forsøgte at sælge stjålne stole på nettet.

Udvalgte sager fra den 25. til den 26. februar 2021. Uddrag fra Nordjyllands Politis døgnrapport udgives de fleste hverdage. Følg @NjylPoliti på Twitter og Facebook.

Døgnrapport

En person fundet død – ikke tegn på forbrydelse


En kvinde i 60’erne blev tidligere den 25. februar 2021 fundet afgået ved døden på en adresse i Frederikshavn. Politiet, der blev tilkaldt til stedet, iværksatte i den forbindelse en række undersøgelser, der gjorde, at der var en del synligt politi i området på dagen.
Læs mere på politi.dk

 

Aflever din peberspray i Nordjyllands Politis ekspeditioner


Siden 1. januar 2019 har man lovligt kunnet købe en peberspray til selvforsvar i eget hjem. Men fra den 1. februar 2021 rulles ordningen tilbage – og som borger kan man frem til den 31. marts 2021 aflevere sin peberspray hos Nordjyllands Politi.
Læs mere på politi.dk

 

Aalborg kommune – opmærksomme borgere forhindrede spritkørsel


Da en borger var ude at handle i et supermarked nord for Aalborg tirsdag den 23. februar, så hun, at en kvinde, der netop havde været inde og handle, var beruset. Og da denne kvinde forsøgte at køre fra stedet, var det helt tydeligt, at det ikke var forsvarligt – det fik den bekymrede borger til at forsøge at overtale pågældende til ikke at køre videre. 

Endnu et par opmærksomme borgere hjalp til, og de fik stoppet kørslen ved blandt andet at tage kvindens bilnøgler, hvorefter der blev ringet til politiet.  

Patruljen, der ankom til stedet, kunne øjeblikkeligt sigte bilisten for spirituskørsel. Den sigtede blev derpå kørt til skadestuen for at få udtaget en blodprøve, som skal fungere som bevismateriale i sagen. 

Tak til de årvågne borgere, der fik stoppet spritkørsel og tilkaldt politiet. 

Læs gode råd til at forhindre spritkørsel på sikkertrafik.dk

 

Hjørring – hash konfiskeret fra narkopåvirket bilist


Under kørende patrulje ad Bispensgade i Hjørring torsdag den 25. februar om formiddagen lagde politiet mærke til en personbil, som man besluttede sig for at udføre rutinekontrol med.

Men da betjentene henvendte sig til føreren af bilen, en 30-årig mand, fik de hurtigt mistanke til, at vedkommende var påvirket – bl.a. talte han snøvlet og virkede distraheret. En narkometertest viste dertil, at betjentenes mistanke var på rette sted, da bilisten tilsyneladende var påvirket af bevidsthedssløvende stoffer.

Adspurgt erkendte den sigtede at have indtaget cannabis. I bilistens jakkelomme fandt politiet endvidere 1,41 gram hash. Politiet sigtede og anholdt derfor bilisten for kørsel under påvirkning af euforiserende stoffer samt brud på lov om besiddelse af euforiserende stoffer.

Man kørte derefter den sigtede til sygehuset for at få udtaget en blodprøve som bevismateriale i sagen.

 

Alle spiritus- og narkobilister tilbydes hjælp

Når Nordjyllands Politi sigter en person for overtrædelse af færdselslovens §§ 53-54, vil vedkommende blive tilbudt en uforpligtende samtale med en rusmiddelrådgiver.

Læs mere på politi.dk

 

Aalborg – indbrudstyv forsøgte at sælge stjålne stole på nettet


Fire stole ؘ– dét var de stjålne genstande, da et indbrud fandt sted i Aalborg mellem søndag den 21. februar kl. 00:00 og mandag den 22. februar kl. 20:00. Her skaffede en indbrudstyv sig adgang til et loftrum, hvorfra stolene blev stjålet.

Forurettede lagde efterfølgende mærke til, at fire identiske stole var sat til salg på Facebook Markedsplads. Politiet sigtede derfor sælger, en 31-årig mand, for indbrudstyveri. Adspurgt erkendte den sigtede, at han havde udført tyveriet.

 

Tyve begår indbrud for at stjæle ting, de kan sælge videre.

– Når vi køber stjålne varer, kommer vi til at bestille indbrud uden at vide det.

Man kan blive hæler på to måder: ved at sælge stjålne varer videre og ved at købe stjålne varer. Det kan være svært at opdage, om en vare kommer fra et indbrud. Faktisk synes 78 procent af danskerne ifølge Det Kriminalpræventive Råd, at det er svært at vide, om de varer, de køber brugt på nettet, er stjålne. 

Hvis du bruger disse to nemme handleregler, er du mere sikker på, at varen ikke er stjålet:

  1. Brug MobilePay, når du handler brugt
  2. Kig efter NemId hos sælger, når du handler brugt på nettet

Både MobilePay og NemId-validering er knyttet op på cpr.nr. som kan spores tilbage til sælgeren. Det er de kriminelle ikke interesserede i.

Læs mere på DKR.dk

 

Hobro – knallertfører sigtet for at føre konstruktivt ændret knallert


På Forsythiavej i Hobro standsede politiet en knallert til rutinekontrol torsdag den 25. februar om aftenen. Ved hjælp af et rullefelt kunne betjentene konstatere, at knallerten var konstruktivt ændret til at kunne køre med en hastighed op til 56,7 km/t. Politiet sigtede derved føreren, en 16-årig dreng, for at føre en ulovlig knallert. Det medførte bl.a. en betinget frakendelse af førerretten til lille knallert.

Præstbro – indbrud i lager


Et indbrud fandt sted på Hovedgaden i Præstbro mellem onsdag den 24. februar kl. 15:30 og torsdag den 25. februar kl. 08:30. En indbrudstyv brød her et vindue op med en ligekærvet skruetrækker, hvorefter man bevægede sig rundt omkring i bygningen. Blandt de stjålne genstande var diverse former for værktøj, herunder tre sømpistoler, en boremaskine og en stiksav. Den endnu ukendte gerningsmand forlod stedet ad en terrassedør.

Har du set mistænkelig adfærd på Hovedgaden i Præstbro? Kontakt politiet på tlf. 114.

 

Forebyg indbrud i dit nabolag med Nabohjælps app

Nabohjælp er en effektiv og nem måde at forebygge indbrud i dit nabolag – som samtidig styrker det gode fællesskab blandt dig og dine naboer.
Læs mere på www.nabohjaelp.dk/app eller hent Nabohjælps gratis app her:
Download i App Store
Download i Google Play

Hadsund – indbrud i kælderrum


Mellem tirsdag den 23. februar kl. 15:00 og torsdag den 25. februar kl. 10:54 fandt et indbrud sted på Himmerlandsgade i Hadsund. En ukendt gerningsmand smadrede flere døre til kælderrum på adressen. Der er pt. endnu ikke overblik over de stjålne genstande i forbindelse med indbruddet.

Har du set mistænkelig færden på Himmerlandsgade i Hadsund? Kontakt politiet på tlf. 114.

 


Følg Nordjyllands Politi på:

Twitter @NjylPoliti
Facebook @NjylPoliti
Instagram @Politi

Abonnér på nyt fra politiet
Modtag lokale og landsdækkende nyheder, døgnrapporter, efterlysninger, fremlysninger og arrangementer på mail. Du kan til hver en tid afmelde dig igen eller ændre dit abonnement.

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 5135 6716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 5173 8871

 

Maria Odgaard

E-mail: mso083@politi.dk

Telefon: 2963 7506

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 5154 1555

27. marts 2024

Nordjyllands Politi

Nordjyllands Politi: Uddrag fra døgnrapporten fra den 25. marts til den 27. marts 2024

Narko- og spritkørsel, flere indbrud og Soundbox konfiskeret. Læs et uddrag af døgnrapporten fra Nordjyllands Politi her.

25. marts 2024

Nordjyllands Politi

Nordjyllands Politi: Uddrag fra døgnrapporten fra den 22. marts til den 25. marts 2024

Narkobilist i stjålen bil og uden kørekort, ejendomsmægler opdagede indbrud, butikstyv anholdt, spritbilist og mand meddelt forbud mod at gå i byen. Læs et uddrag af døgnrapporten fra Nordjyllands Politi her.

22. marts 2024

Nordjyllands Politi

Nordjyllands Politi: Uddrag fra døgnrapporten fra den 20. marts til den 22. marts 2024

Indbrud, får på fri fod, flere tilfælde af bedrageri og stjålne byggematerialer. Læs et uddrag af døgnrapporten fra Nordjyllands Politi her.