Spring til hovedindhold

Forslag

Nordsjællands Politi

Døgnrapport

13. juli 2020 11:00

Uddrag af døgnrapporten 12.-13. juli 2020

Tyveri i tog, mand i t-shirt påtrykt "POLITI" trods han ikke var politibetjent, flere færdselsuheld, flere butikstyverier, flere brande. Her er uddraget af døgnets hændelser fra Nordsjællands politikreds.

Tyveri i tog, mellem Ballerup og Frederikssund

Klokken 09.20 anmeldte en 25-årig mand fra Herlev, at han imellem klokken 03.16 og 03.40 havde fået stjålet sin iPhone, imens han havde befundet sig i S-toget kørende fra Ballerup Station til Frederikssund Station.

Foregivelse af offentlig myndighed, Helsingør

Klokken 09.28 blev det anmeldt, at der var tumult imellem tre mænd på Axeltorv. En patrulje blev sendt til stedet, men ved dennes ankomst var der ro over gemytterne blandt tre berusede mænd, der sad på en medbragt sovesofa og drak øl.

Den ene, en 33-årig mand fra Helsingør, var dog iført en sort t-shirt påtrykt POLITI på ryggen samt det danske våbenskjold på brystet, hvorunder der også stod POLITI. 

Den 33-årige var dog ikke politibetjent, og han blev derfor sigtet efter straffelovens paragraf 131: ”Med bøde eller fængsel indtil 6 måneder straffes den, som offentligt eller i retsstridig hensigt udgiver sig for at have en offentlig myndighed eller offentlig bemyndigelse til en virksomhed, eller som uden offentlig bemyndigelse udøver en virksomhed, til hvilken en sådan kræves, eller vedblivende udøver en virksomhed, til hvilken retten er ham frakendt.” Manden fortalte, at han havde købt t-shirten på internettet. 

Da manden samtidig var påvirket af alkohol i en sådan grad, at patruljen vurderede, at han ikke var i stand til at tage vare på sig selv, og da han nægtede at efterkomme politiets anvisninger, blev han sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen og efterfølgende kørt i detentionen for at sove rusen ud.

Butikstyveri, Hillerød

Klokken 11.46 anmeldte personalet fra Bilka, at en butikstyv havde forsøgt at stjæle et par joggingbukser til en værdi af 229 kroner. Da butikstyven var udenlandsk statsborger, blev en patrulje sendt til stedet, hvor en 35-årig mand fra Litauen blev sigtet for forholdet.

Indbrud i forretning, Jægersborg

Klokken 12.18 blev det anmeldt, at der imellem lørdag klokken 18.00 og søndag klokken 12.00 havde været indbrud i butikken Stephen Clante på Jægersborg Allé. Her havde en eller flere ukendte gerningspersoner knust en rude i hoveddøren, hvorefter de havde stjålet en meget lille mængde kontanter.

Færdselsuheld, Hillerød

Klokken cirka 12.20 skete der et færdselsuheld på Isterødvejen ved Hillerød, hvor tre biler var involveret. Vejen blev afspærret imellem Fredensborgvej og Overdrevsvejen, imens der blev ryddet op på stedet, og klokken 13.14 blev der åbnet for begge vejbaner igen.

Flere af de involverede parter blev kørt til kontrol på skadestuen, men der var ikke umiddelbart sket nogen alvorlig personskade.

De nærmere forhold bag færdselsuheldet skal nu undersøges, hvilket kan resultere i sigtelser.

Røgudvikling uden brand, Helsingør

Klokken 12.51 blev det anmeldt, at der var røgudvikling fra et hus på Mimersvej. Politi og brandvæsen blev sendt til stedet, hvor det hurtigt kunne konstateres, at røgen blot skyldtes røgudvikling fra en vaskemaskine, og der var derfor ingen sag for politiet.

Butikstyveri, Helsingør

Klokken 13.30 anmeldte personalet fra Kvickly på Birkedalsvej, at de havde pågrebet to butikstyve, der havde forsøgt at stjæle otte flasker cognac til en værdi af knap 2.000 kroner. Da de to butikstyve var udenlandske statsborgere, blev en patrulje sendt til stedet, hvor to rumænske mænd på henholdsvis 39 og 42 år blev sigtet for forholdet

Imens patruljen var til stede i pågældende Kvickly, måtte endnu en patrulje sendes dertil, idet en 32-årig litauisk mand havde forsøgt at stjæle grøntsager og en flaske olie til en værdi af 159 kroner, men også han blev opdaget af personalet og dernæst sigtet for forholdet af politiet.

Færdselsuheld, Slangerup

Klokken 14.14 anmeldte en 53-årig mand fra Ølstykke, at han omkring klokken 11.00 havde været involveret i et færdselsuheld på Frederiksborgvej.

Manden havde cyklet ad Frederiksborgvej mod Hillerød, da han kunne se en bil komme kørende fra Hillerødvej ud mod Frederiksborgvej. Bilen holdt i den forbindelse ikke tilbage, trods der var hajtænder, og cyklisten endte derfor med at påkøre bilens fordør. Parterne udvekslede dernæst oplysninger, hvorefter cyklisten tog på skadestuen til kontrol, inden han anmeldte forholdet klokken 14.14.

En patrulje foretog derefter afhøring af både cyklisten og dernæst bilisten, en 29-årig kvinde fra Slangerup, og hun blev sigtet efter færdselslovens bestemmelser.

Uro ved cafe, Helsingør

Der indløb klokken 16.29 anmeldelse om uro på Kampergade ud for Cafe Korn, hvor en mand stod og råbte af en anden mand, og der havde muligvis også været noget tumult mellem de to. En patrulje kørte til stedet, hvor der var divergerende oplysninger omkring det hændte. De to mænd, en 43-årig uden kendt adresse og en 24-årig mand fra Humlebæk, fik begge noteret deres generalia, inden de blev bortvist fra stedet.

Røgudvikling efter brug af ukrudtsbrænder, Hillerød

Klokken 17.24 indløb der anmeldelse om røgudvikling ved et hus på Kanavej. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor det kunne konstateres, at der var opstået kraftig varme samt røgudvikling grundet brug af ukrudtsbrænder nær noget træbeklædning på huset, hvorfor der hurtigt blev hældt vand på.

Husets beboer, en 53-årig kvinde, blev efterfølgende sigtet for overtrædelse af beredskabsloven. 

Uro ved McDonald’s, Helsingør

Klokken 19.04 blev det anmeldt, at en gruppe unge drenge igennem en halv times tid havde skabt uro på McDonald’s på Kongevejen og nægtede at forlade stedet. En patrulje kørte til stedet, hvor otte unge drenge fik registeret deres generalia, inden de blev bortvist fra restauranten. 

Færdselsuheld, Frederiksværk

På Hillerødvej skete der klokken 21.30 et færdselsuheld, da en 57-årig mandlig knallertfører fra Frederiksværk kørte ind ved en skovsti og kørte ned i et hul. En patrulje kørte til stedet, hvortil også en ambulance blev rekvireret for en sikkerheds skyld. På vej til ulykkesstedet kørte ambulancen dog også galt, hvorfor en ny ambulance blev tilkaldt.

Der skete ved ingen af uheldene umiddelbart større personskade. Det blev dog vurderet, at den 57-årige knallertfører formentlig havde kørt på knallerten med en promille over det tilladte, og han blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel og fragtet til hospitalet for at få udtaget en blodprøve, som skal fastslå hans eventuelle præcise promille. 

Brand i biler, Helsingør

Klokken 00.11 indløb der anmeldelse om, at tre biler var i brand på en parkeringsplads på Horsedammen. Patruljer kørte til stedet, hvor det kunne konstateres, at en bil var helt udbrændt, mens de to andre biler havde svære brandskader.

Nordsjællands Politi arbejder ud fra en teori om, at branden er påsat.

Gerningsmænd forsøgte at stjæle fælge fra bil, Klampenborg

På Schimmelmannsvej vågnede en 45-årig mandlig beboer klokken 00.33 ved, at alarmen fra hans bil gik i gang. Han kunne efterfølgende konstatere, at et ukendt antal gerningsmænd havde forsøgt at stjæle fælgene fra bilen ved brug af en donkraft. Dette var dog ikke lykkedes for dem, og de flygtede fra stedet, da bilens alarm gik i gang.

En patrulje kørte til stedet og kiggede efter mulige gerningsmænd, men der blev ikke truffet nogen, som kunne sættes i forbindelse med hændelsen.

Indbrud på tankstation, Skibby

Klokken 02.17 indløb der anmeldelse om muligt indbrud på Circle K på Hovedgaden. En patrulje kørte mod stedet og kiggede efter personer, der kunne relateres til hændelsen, men der blev ikke udfundet nogen i området. Ved ankomst til stedet kunne patruljen konstatere, at der havde været indbrud, og at der var stjålet en kontanthåndteringsenhed. 

Narkokørsel, Kgs. Lyngby

En 50-årig mandlig bilist fra Kgs. Lyngby blev klokken 02.50 standset af en patrulje på Nybrovej. Her viste et narkometer, at han formentlig havde kørt bil under påvirkning af euforiserende stoffer, og han blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel.

Der venter nu svar fra en blodprøve, som skal fastslå de præcise omstændigheder omkring mandens eventuelle narkopåvirkning.

Sigtet for hærværk, Jægerspris

På Egelundsvej opdagede en 54-årig mand klokken 02.51, at forruden på hans bil blev smadret med en skovl af en ung mand. Bilejeren ringede derfor til politiet, som kørte til stedet. En 16-årig ung mand fra området svarende til beskrivelsen fra anmeldelsen blev kort efter udfundet, og han blev derfor sigtet for hærværk.

Brand i skraldespand, Kgs. Lyngby

Klokken 03.55 blev det anmeldt, at der var brand i en skraldespand på Carlshøjvej. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor branden hurtigt blev slukket.

Der foreligger på tidspunktet for døgnrapportens udgivelse ikke oplysninger om, hvorvidt branden kan have været påsat.

Spirituskørsel, Frederikssund

En 33-årig mandlig bilist fra Roskilde blev klokken 04.48 standset af en patrulje på Ågade ved Ådalsvej. Her viste et alkometer, at han formentlig havde kørt bil med en promille over det tilladte, og han blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel. Den 33-årige kunne heller ikke fremvise et gyldigt kørekort, da han var frakendt førerretten, hvorfor han modtog en sigtelse for at køre bil på trods af dette.

Den 33-årige blev derefter kørt til hospitalet for at få udtaget en blodprøve, som skal fastslå hans eventuelle præcise promille. 

Tumult i bus, Hørsholm

Klokken 05.57 blev det anmeldt, at en der klokken 05.00 var opstået tumult i en bus på Bloustrødvej. En mand og en kvinde var steget på bussen og kunne kun betale kontant. Det afviste buschaufføren imidlertid grundet retningslinjerne i relation til covid-19, hvilket gjorde manden og kvinden vrede. Der opstod tumult, hvorunder manden blandt andet tilldelte buschaufføren lussinger og et slag i maven, ligesom chaufføren blev frastjålet sin pung. Herefter forlod de to bussen.

Der foreligger på tidspunktet for døgnrapportens udgivelse ikke noget signalement af manden og kvinden.

 

Indbrud anmeldt i privat beboelse i Nordsjællands politikreds den 10.-13. juli 2020

Pressekontakt

E-mail: nsj-presse@politi.dk

Telefon: +45 4133 1576

Flere døgnrapporter

3. marts 2021

Nordsjællands Politi

Uddrag af døgnrapporten den 2. - 3. marts 2021

Husfredskrænkelse, færdselsuheld, en mand sigtet for ulovligt arbejde samt en kvinde udsat for forsøg på bedrageri er blandt de hændelser, du i dag kan finde i uddraget af døgnrapporten fra Nordsjællands Politi

2. marts 2021

Nordsjællands Politi

Uddrag af døgnrapporten den 1. - 2. marts 2021

Tyveri af diesel, spiritus- og narkokørsel, flere personer sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer samt to mænd anholdt for indbrud. Det er nogle af de hændelser, du i dag kan finde på uddraget af døgnrapporten fra Nordsjællands Politi

1. marts 2021

Nordsjællands Politi

Uddrag af døgnrapporten den 28. februar - 1. marts 2021

Flere tilfælde af røg uden brand, kørsel i frakendelsestiden, bedrageri via telefonen, mænd kastede knive og hash fra sig samt et røveri. Her er dagens uddrag af døgnrapporten fra Nordsjællands Politi