Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Døgnrapport

16. januar 2020 11:26

Døgnrapport fra Østjyllands Politi torsdag den 16. januar 2020

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Døgnrapporten fra Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Fremstilling i Aarhus

Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 11.00 en 25-årig mand fra Aarhus i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for databedrageri ved at have oprettet lån i en række forskellige personers navne, overført lånene mellem forskellige konti og brugt deres konti til at spille på diverse spillewebsites. 

I det seneste tilfælde af bedrageri sigtes han for at have brugt en 23-årig kvindes kontooplysninger til at spille for et beløb på omkring 110.000 kroner i en periode fra november til januar. 

Den 25-årige er i forvejen sigtet for et større antal lignende databedrageri. 

**

Fremstilling i Aarhus

Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 16.00 14 personer, der sigtes for ulovlig frihedsberøvelse, efter de blev anholdt i en politi-aktion i nat. Læs mere i udsendte pressemeddelelse.

 

**

 

Fremstilling i Horsens

Særlig Efterforskning Vest fremstillede torsdag kl. 9.00 to 28-årige mænd i grundlovsforhør i Retten i Horsens. Begge er anholdt i en sag om omfattende indsmugling af kokain fra Danmark til Norge. Læs udsendte pressemeddelelse om sagen. 

 

**

 

To mænd varetægtsfængslet – sigtet for nøddetyveri

Østjyllands Politi anholdt onsdag to mænd på 39 og 60 år i forbindelse med efterforskningen af tyveriet af 11 tons nødder fra et lager i Hadsten. En stor del af nødderne blev fundet på en adresse i Aarhus-området, og de to mænd sigtes for groft hæleri. 

De blev onsdag fremstillet i grundlovsforhør i retten og varetægtsfængslet i 14 dage. Østjyllands Politi efterforsker sagen nærmere for at finde frem til yderligere gerningsmænd. 

**

 

Fire drenge anholdt for voldsomt røveri i Tilst

Østjyllands Politi foretog onsdag en koordineret aktion og anholdt fem drenge på 11, 12, 13, 15 og 17 år, som alle sigtes for røveri mod en Smoke-It i Tilst. Røveriet fandt sted om eftermiddagen den 14. december i butikken på Anelystparken. 

Her kom flere maskerede drenge ind, og den ene havde en pistol-lignende genstand i hånden, som han rettede mod den 20-årige ekspedient, mens han råbte, at han ville skyde ham, hvis han ikke lagde sig ned på gulvet. Gerningsmændene stak efterfølgende af med to e-cigaretter til en værdi af omkring 1000 kroner. 

Ud fra overvågningsvideoen fra butikken genkendte en betjent med godt lokalkendskab en af drengene på ansigtsform og stemme, og den videre efterforskning ledte til sidst også til de fire formodede medgerningsmænd. Alle blev anholdt på onsdag formiddag på forskellige adresser. Midt- og Vestjylland bidrog med anholdelsen af en af drengene, som p.t. bor i Struer. De andre anholdte er fra Aarhus-området. 

Den 17-årige dreng sigtes desuden for to andre røverier. Det ene begået med flere andre unge mænd i november i Lystrup, hvor to drenge blev truet med kniv og fik stjålet nogle kontanter. Det andet begået 4. januar på Banegården i Aarhus, hvor en 20-årig mand blev truet af en gruppe drenge til at aflevere sine airpods og sin kasket. 

**

 

To anholdt efter indbrud på skole

Natten mellem tirsdag og onsdag var der indbrud på Grønhøjskolen på Nørreled i Randers. En rude var knust, og der var blevet stjålet en fejemaskine, flere computere og en del værktøj. Skolen anmeldte indbruddet, da de opdagede det onsdag morgen, og en patrulje undersøgte gerningsstedet for spor. 
De undersøgelser ledte betjentene til en 41-årig mand, som havde svært ved at forklare, hvorfor skolens fejemaskine stod på hans adresse lidt nord for Randers. 

Den videre efterforskning ledte politiet til et navn på en 38-årig mand i samme område. Da en patrulje kørte mod adressen, opdagede de en bil, der var forulykket på vejen. En bil, der tilhørte den 41-årige mand. Der var ingen personer i bilen, men til gengæld lå de stjålne computere dér. 

Kort efter fik betjentene fat i den 38-årige mand, som erkendte, at han havde kørt bilen, der var kørt i grøften. Både den 38-årige og den 41-årige blev anholdt og sigtet for indbruddet på skolen.  

**

 

16-årig overfaldet med knojern og kniv – flere anholdt

Østjyllands Politi fik onsdag kl. 18.56 en anmeldelse om, at en 16-årig dreng var blevet overfaldet af flere unge mænd på Møllevangsskolen i Aarhus V. Flere patruljer kørte til stedet, hvor de traf den 16-årige, som havde flere mærker og mindre skader efter overfaldet. Blandt andet var han blevet slået i ansigtet med knojern, og hans jakke bar mærker efter et knivstik. Han blev kørt til behandling på skadestuen, men slap umiddelbart fra overfaldet uden alvorlige skader. 

Flere patruljer ledte i området efter gerningsmændene, og det lykkedes at finde frem til flere, som forgæves forsøgte at flygte fra politiet. I alt blev fire drenge mellem 15-17 år anholdt. Tre af dem sigtes for grov vold. To drenge på 14 år blev tilbageholdt, da de er under den kriminelle lavalder, og der blev lavet indberetninger på dem til de sociale myndigheder. 

Overfaldet skyldtes formentlig nogle interne stridigheder og uenigheder omkring en pige, som både den forurettede og de sigtede kender. 

**

 

Specialpatruljen beslaglagde doping, narko og kontanter

Østjyllands Politis specialpatrulje foretog onsdag kl. 21.05 en ransagning af en adresse i Randers NV efter et tip om, at der var narko på stedet. Inde i hjemmet fandt betjentene flere poser med amfetamin, hash, kokain, LSD og dopingmidler. Derudover fandt de også flere tusinde kroner i kontanter.

Både penge og stoffer blev beslaglagt, og den 35-årige mandlige beboer og hans 29-årige ven blev begge sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg.  

**

 

Patrulje fandt stoffer og penge i bil

En patrulje fra Østjyllands Politi standsede på Spobjergvej i Brabrand onsdag kl. 19.50 en bil med flere personer i, som betjentene fandt mistænkelige. Den 19-årige fører af bilen virkede påvirket af stoffer, så han blev anholdt og sigtet for narkokørsel. En ransagning af bilen førte til fundet af skunk, hash og nogle tusinde kroner. 

Ud over den 19-årige blev en 22-årig mand også anholdt, men det endte med, at kun den 19-årige blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg. Da ingen ville vedkende sig pengene, beslaglagde politiet dem som hittepenge. 

**

 

Færdsel

Onsdag kl. 7.05 skete der et færdselsuheld i krydset Langelandsgade/Katrinebjergvej i Aarhus N. En 64-årig kvindelig bilist kørte ud i krydset og ramte ind i en 65-årig mand, som kom cyklende ligeud. Cyklisten kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt. 

Onsdag kl. 11.09 blev en 38-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Randersvej i Langå. 

Onsdag kl. 14.50 skete der et færdselsuheld på en p-plads på Skelvangsvej i Randers NV. En patruljevogn bakkede ind i en bil ført af en 38-årig mand. Der skete kun materielle skader ved uheldet. 

Onsdag kl. 15.05 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej ved Trige. En 22-årig mandlig bilist mistede herredømmet over sin bil efter en overhaling og skred ud i rabatten, så bilen væltede rundt og landede på taget. Den 22-årige slap dog umiddelbart uskadt fra uheldet. Han blev efterfølgende sigtet for manglende agtpågivenhed i trafikken. 

Onsdag kl. 15.47 blev en 33-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel, da han blev standset af en patrulje på Østermarksvej i Gjerlev. 

Onsdag kl. 19.25 skete der et færdselsuheld i krydset Søren Nymarks Vej/Axel Kiers Vej i Højbjerg. En 40-årig mandlig bilist blev påkørt af en anden bil, som efterfølgende kørte fra stedet. Der skete kun materielle skader ved sammenstødet. 

Torsdag kl. 00.25 skete der et færdselsuheld på Nordostvej i Randers C. En 54-årig mandlig bilist mistede kontrollen over sin bil og ramte ind i et rækværk og en mindre stensætning i siden af vejen. Han kom umiddelbart ikke til skade ved uheldet. Da politiet fik mistanke om, at den 54-årige var påvirket af alkohol, blev han anholdt og sigtet for spritkørsel. En blodprøve skal nu afgøre, om hans promille var for høj til at køre. 

Torsdag kl. 1.18 blev en 32-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Runevej i Hasle. 

Torsdag kl. 1.50 blev en 23-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for sprit- og narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Jernaldervej i Hasle. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 
På Hallsti i Aarhus C begået tirsdag d. 14/1 mellem kl. 11.00 og kl. 12.00´
På Erik Menveds Plads i Randers C begået mellem søndag d. 12/1 kl. 2.00 og onsdag d. 15/1 kl. 18.25
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

25. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 25. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

24. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 24. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

23. april 2024

Østjyllands Politi

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 23. april 2024

Her finder du et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.