Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

18. oktober 2021 13:07

Tiltalt for at producere 430 kilo amfetamin

11 personer er nu blevet tiltalt i en omfattende narkosag, hvor to mænd ifølge anklageskriftet har været bagmænd i et stort netværk, der producerede og solgte store mængder amfetamin.

Særlig Efterforskning Vest

Foto: Østjyllands Politi

Efter længere tids efterforskning slog Særlig Efterforskning Vest i samarbejde med flere politikredse til den 28. juli sidste år og anholdt to 52-årige mænd på en adresse tæt på Odder. 

Her var de ifølge tiltalen i færd med at producere over 200 kilo amfetamin. Politiet beslaglagde ud over dét amfetamin, de havde nået at producere, adskillige liter amfetaminolie og forskellige remedier, som blev brugt til produktionen. Derudover beslaglagde politiet en større mængde kokain og ecstasy. 

Aktionen i juli blev fulgt op af en større koordineret anholdelsesaktion den 18. august 2020 og den 23. marts i år, hvor en række adresser i hele landet blev ransaget og flere personer blev anholdt.  

Ifølge tiltalen har de to 52-årige mænd været bagmændene i et større netværk, der har distribueret amfetamin ud til en lang række købere siden marts sidste år. 

Således vurderer anklagemyndighedens ved Særlig Efterforskning Vest, at mændene i tiden før anholdelsen har produceret over 200 kilo amfetamin, som blev delt op i mindre mængder og ad flere omgange overdraget til andre i netværket, som så solgte stofferne videre. 

 

Påstand om konfiskation af flere millioner kroner

De fleste af de øvrige tiltalte i sagen, har efter anklagemyndighedens opfattelse været mellemmænd eller aftagere af amfetaminen, som primært skiftede hænder på en p-plads i Odder. 

”Produktion og videresalg af hård narkotika i den her størrelsesorden gør, at anklagemyndigheden har påstået straf til de to bagmænd efter en særbestemmelse i straffeloven, som gør, at retten kan udvide den normale strafferamme med op til 50 procent, ” siger anklager i sagen Jacob Gents. 

Anklagemyndigheden har også nedlagt påstand om konfiskation af flere millioner kroner hos bagmændene, som vurderes at svare til minimum den fortjeneste, de har opnået ved videresalg af amfetamin. 

De 10 af de tiltalte sidder varetægtsfængslet i sagen, som er sat til at komme for retten fra midten af marts næste år. Der er afsat 25 retsdage til sagen, og dommen forventes afsagt i starten af juli næste år. 

Syv mænd er allerede blevet dømt i sagen for at indtage mindre roller i narkonetværket og har samlet fået over 27 års fængsel.

 

Pressekontakt

Anklager ved Særlig Efterforskning Vest, Jacob Gents, tlf. 4013 4208
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

3. december 2021

Østjyllands Politi

43-årig mand dræbt af knivstik – to mænd anholdt

En 43-årig mand afgik natten til fredag ved døden, efter han var blevet stukket med kniv. To mænd er anholdt og sigtet for drabet.

29. november 2021

Østjyllands Politi

Ledende rockermedlem dømt for omfattende hashhandel

En 55-årig mand, der er ledende medlem af en rockergruppering, blev mandag idømt tre et halvt års ubetinget fængsel at have handlet med mindst 340 kilo hash.

24. november 2021

Østjyllands Politi

52-årig mand idømt fængsel på livstid for drab på ekskone

En 52-årig mand blev onsdag idømt fængsel på livstid for at have kvalt sin 43-årige ekskone på en adresse i Malling.