Søg
Menu
Luk
Forslag
Artikler om forskellige kriminalhistoriske sager og politihistoriske begivenheder.
Den 19. september 1944, klokken 11, blev Operation Möwe sat i værk af den tyske besættelsesmagt.
18. maj 1993 stødte politi og demonstranter sammen i de værste uroligheder siden 2. Verdenskrig. Hvad gik galt den skæbnesvangre dag – og hvilke konsekvenser fik det?
Dobbeltmordet skulle ende med at blive alle tiders største drabsefterforskning og den mest myteomspundne kriminalsag i danmarkshistorien.
Et meget specielt parteringsdrab fra 1985 giver et godt indblik i politiefterforskningen, der ofte har karakter af et omfattende puslespil.
Her følger historien om de mobile politistationer, der samtidig er et stykke politi- og socialhistorie.
Trippeldrab på Frederiksberg og bandedrab i Malmø. Norden har det sidste år været præget af bandekonflikter. For 20 år siden nåede konflikten dog sit højdepunkt under Store Nordiske Rockerkrig. Krigen blev en øjenåbner for dansk politi.
I Politimuseets arkiv findes der flere drabssager fra De Vestindiske Øers danske koloniperiode. Denne artikel omhandler Krause-sagen.
I Politimuseets arkiv findes der flere drabssager fra De Vestindiske Øers danske koloniperiode. Denne artikel omhandler Andrew Adolphus-sagen.
I januar 1981 bliver Naum Conevski anholdt og varetægtsfængslet, sigtet for voldtægt, røveri og tyveri forøvet d. 14. januar 1981 mod en 42-årig kvinde i hendes villa i Snekkersten.
I denne artikel om mediernes rolle i – og indflydelse på – efterforskningsarbejdet, vil der blive sat specifikt fokus på den uopklarede Basse-sag fra 1966.
Når et drab ikke bliver opklaret med det samme, giver det ofte anledning til, at både medier såvel som privatpersoner begynder at gætte på, hvem gerningsmanden kan være og hvilket motiv, der ligger bag forbrydelsen.
Lillejuleaften i 1949 fik politiet og Horsens fængsel en usædvanlig ”julehilsen”. Julehilsnen med de senere så berømte ord ”Hvor der er en vilje, der er der ogsaa en vej” var skrevet på en seddel, der hang over indgangen til en 18 meter lang underjordisk tunnel. En tunnel der førte fra fængslet og ud i friheden.
Den 18. september 2015 er det 50 år siden, at fire politifolk blev skudt og dræbt under en biljagt. En begivenhed der sendte chokbølger gennem det danske samfund.
Dette er historien om krigsforbryderen Horst Paul Issel, der ved Anden Verdenskrigs slutning flygtede ud af Danmark.
Da frihedsbudskabet gik ud i æteren den 4. maj 1945, var glæden stor, men samtidigt kunne hadet til de mennesker, som havde gået tyskernes ærinde få frit løb.
29. marts 1951 fandt en af Danmarkshistoriens mest gådefulde sager sted. Den skulle senere få betegnelsen 'hypnosemordene'.