Spring til hovedindhold

Forslag

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Døgnrapport

10. august 2022 10:08

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Uddrag af døgnrapporten fra tirsdag 9. august

4 x dankortfup, hurtige knallerter og vold. Se uddraget fra tirsdagens døgnrapport

POLITIET PÅ PLADS VED SKOLESTART

Skolen er i gang efter sommerferien, og som sædvanlig præger det færdselsbilledet ved politikredsens skoler. For at medvirke til, at trafikken glider sikkert og trygt for både de nye og de mere rutinerede trafikanter, er politiet naturligvis også ude. Tirsdag var politiet ved Holmegaardsskolen i Fensmark, Stillinge Skole, Vemmelev skole, Stormarksskolen og Byskolen i Nakskov, Lille Næstved Skole i Næstved, Nr. Vedby skole i Nr. Vedby, Stubbekøbing skole, Kulsbjerg skole i Nyråd, Karrebækvejens skole i Næstved, Haslev Privatskole, Lindeskovskolen i Nykøbing og Nymarksskolen i Slagelse. Der blev noteret nogle få færdselssyndere.

En af politiets målevogne fra den automatiske trafikkontrol stod tirsdag på Alleen i Sorø, og mellem klokken 13.42 og 16.00 blev der kontrolleret 521 trafikanter, og kun en enkelt blev målt til at køre hurtigere end tilladt. Mellem klokken 16.11-19.35 fortsatte kontrollen på Slagelsevej, men her holdt alle de de kontrollerede sig til hastighedsbegrænsningen.

Fra klokken 13.18-16.30 var en ATK-bil på Antvorskov Alle i Slagelse. Her blev en enkelt bilist målt til at køre for hurtigt.

 

RØDBY: Indbrudstyv stjal drikkevarer

Natten til tirsdag brød en indbrudstyv ind i Letkøb på Kramnitsevej i Kramnitse. Indbruddet er sket klokken 1.41, og på baggrund af overvågningsbilleder beskrives tyven som: Mand, ca. 18-40 år gammel og 175-185 cm høj. Han var almindelig af bygning og lys i huden, og han havde en mørkeblå halvlang vinterjakke med hætte på, mørk kasket eller hue, blå bukser med hvidt logo på venstre lår, handsker, og sorte sko. Han stjal ca. 30 miniature spiritusflasker, tre x 1,5 liter CocaCola og en kasse med 24 Bacardi Breezer Orange.

Politiet hører gerne fra evt. vidner, der har oplysninger om indbruddet.

 

NAKSKOV: 19-årig sigtet efter tyveri af bil

Mandag morgen fik politiet en anmeldelse om, at der var stjålet en bil fra Niels Nielsensgade i Nakskov, og et vidne ringede kort før frokost og fortalte, at den stjålne bil holdt parkeret i Blæsenborgparken i Maribo. Her fandt politiet frem til en 19-årig mand, der blev anholdt klokken 13.13 og sigtet for tyveriet. Han blev afhørt på politistationen i Rødbyhavn og løsladt igen klokken 14.12.

 

NÆSTVED: To 15-årige på hurtige knallerter

Færdselspolitiet var tirsdag mellem klokken 8.20 og 8.45 på Skellet i Næstved, og her blev fire knallertkørere standset og tjekket på et rullefelt. To af knallerterne blev målt til at kunne køre alt for hurtigt, og ejeren – to 15-årige drenge – blev hver især sigtet for at køre på en ulovlig knallert.

 

RØDBYHAVN: Havde ulovlige stoffer med i bussen

Politiets udlændingekontrolafdeling tjekkede tirsdag klokken 10.30 en Flixbus, der netop var kommet i land i Rødbyhavn. En narkohund fra Toldstyrelsen viste stor interesse for noget bagage, der tilhørte en 23-årig mand, og politiet fandt da også 28,2 gram svampe, 5,2 gram skunk og to THC-piller, da tasken blev undersøgt nærmere. De ulovlige stoffer blev konfiskeret, og den 23-årige blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

 

NÆSTVED: 26-årig sigtet for vold

En 26-årig mand fra lokalområdet kom tirsdag eftermiddag tilsyneladende umotiveret op at toppes med en 23-årig mand fra Næstved på p-pladsen ved et supermarked på Erantisvej. Det kom til noget skubberi, og den 23-årige blev skubbet omkuld og slog hovedet ned i fliserne. Herefter kørte den 26-årige fra stedet, men på baggrund af vidneforklaringer fandt politiet kort efter frem til den 26-årige, der blev anholdt klokken 17.25 og sigtet for vold. Han blev afhørt på politistationen og løsladt igen klokken 18.55.

 

NÆSTVED: Overfaldt ekskæreste

En 37-årig kvinde anmeldte tirsdag, at hun var blevet overfaldet i sin lejlighed natten til tirsdag. Hendes ekskæreste – en 53-årig mand – havde banket hende op, og da han kom ind i lejligheden, skubbede han hende omkuld og gav hende et knytnæveslag i ansigtet. Han havde en sabel med under overfaldet. Tirsdag klokken 17.04 blev den 53-årige anholdt på sin bopæl. Her fandt politiet også en sabel, og han blev derfor både sigtet for vold og for overtrædelse af knivloven. Den 53-årige blev taget med til politistationen i Næstved, hvor han blev afhørt, inden han blev løsladt igen klokken 18.00.

 

MARIBO: Mange biler forsamlet ved Maribohallen

Politiet fik tirsdag kokken 20.46 en anmeldelse om, at der var samlet en del biler ved Maribohallen, og at der både blev kørt hurtigt og lavet hjulspin på stedet. En politipatrulje var kort efter på pletten, hvor betjentene mødte ca. 30 biler og et tilsvarende antal bilister. De tilstedeværende blev behørigt vejledt om ikke at skabe unødig støj og larm og i øvrigt tage hensyn til omgivelserne, men der var ikke nogen, der blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven.

 

NÆSTVED: Emil fra banken har ringet…

Det lykkedes tirsdag en fupmager i flere tilfælde at snyde sig til oplysninger om dankort og pinkoder. I løbet af eftermiddagen og aftenen modtog politiet fire anmeldelser fra borgere, der var blevet ringet op af en mand, der udgav sig for at være medarbejder i Nordea eller Danske Bank. Han fortalte, at det var et sikkerhedstjek, og at det var nødvendigt at sikre borgernes dankort og tilhørende personlige koder, da der formentlig var et misbrug i gang fra udlandet. Bedrageren har været så overbevisende, at det i alle fire tilfælde lykkedes ham at få udleveret de pågældendes dankort og som en service fra bankens side hentede han personligt betalingskortene. Det er gået ud over fire kvinder i Næstved og omegn, og kort tid efter bedragerierne har tyven, der kaldte sig Emil Frandsen, hævet kontanter fra forskellige hæveautomater.

Politiet opfordrer til at være ekstra opmærksom og påpasselig, hvis "banken" pludselig ringer. Man skal aldrig give personlige oplysninger som MitID, pinkoder eller betalingskortnumre i telefonen, og hverken politiet eller pengeinstitutter vil spørge efter det – og ingen banker tilbyder at afhente ens betalingskort. Husk at tale med familiemedlemmer eller andre, der måske i mindre grad er rutineret i brug af betalingskort og/eller it. Kontakt din bank eller ring til politiet på tlf. 1-1-4, hvis du modtager mistænkelige opkald eller har spørgsmål.

 

                            

 

 

INDBRUD

Politiet har ikke modtaget nogen anmeldelser om indbrud i privat beboelse i det seneste døgn.

 

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i det forgangne døgn haft følgende hastighedskontroller:

 

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Slagelse Antvorskov Alle, der er en skolevej Tirsdag klokken 13.18-16.30 ATK 161 1 50 km/t 63 km/t -
Slagelse Nykøbing Landevej, Sønderup Tirsdag klokken 10.41-12.40 ATK – bestilt færdselskontrol 174 12 60 km/t 89 km/t Fire klip
Sorø Alleen, der er en skolevej Tirsdag klokken 13.42-16.00 ATK 521 1 50 km/t 59 km/t -
Sorø Slagelsevej, der er en skolevej Tirsdag klokken 16.11-19.35 ATK 543 - - - -

 

 

 

FÆRDSELSKONTROLLER

I det seneste døgn har politiet haft følgende færdselskontroller:

 

By Vej Tidspunkt
Næstved Herlufsholmvej ved Lille Næstved Skole Tirsdag klokken 7.30-8.15 Bestilt færdselskontrol: Ingen sager
Næstved Skellet Tirsdag klokken 8.20-8.45 Tre blev målt til at køre for hurtigt, og fire knallerter blev testet på et rullefelt
Næstved Slagelsevej Tirsdag klokken 8.50-9.50 To blev standset og sigtet for at bruge håndholdt mobil, mens to blev standset og sigtet for at køre for hurtigt. Alle fire står til et klip i kørekortet
Nørre Alslev Vigvej Tirsdag klokken 7.15-8.15 Ingen sager
Vordingborg Sydmotorvejen ved Farøbroerne Tirsdag klokken 9.55-11.30 To kørte så hurtigt, at de står til et klip i kørekortet, og den ene brugte også håndholdt mobil. En blev sigtet for at overhale med påhængsvogn og står også til et klip

 

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I det seneste døgn har politiet standset følgende påvirkede trafikanter:

 

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Korsør Vestmotorvejen Tirsdag klokken 18.53 18-årig mand fra Greve Narkokørsel
Rødbyhavn Indrejsefeltet Tirsdag klokken 19.00 61-årig mand fra Næstved Spirituskørsel

 

 

 

 

 

Pressekontakt

Kommunikation:

E-mail: ssj-kommunikation@politi.dk

Inden for alm. kontortid: Tlf. 4133 1515 (modtager ikke sms)

 

Anne Dorte Hoppe Søe

E-mail: aso021@politi.dk

Tlf.: 2276 3593

 

Palle O. Hansen

E-mail: pha010@politi.dk

Tlf.: 4132 8267

 

Vagtcentralen:
E-mail: ssj@politi.dk
Pressetelefon: 4132 8718

 

19. april 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Uddrag fra torsdagens døgnrapport

Her kan du læse et uddrag fra torsdagens døgnrapport fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

18. april 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Uddrag fra onsdagens døgnrapport

Her kan du læse et uddrag fra onsdagens døgnrapport fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

17. april 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Uddrag fra tirsdagens døgnrapport

Uddrag fra tirsdagens døgnrapport fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi